Петро Колодій привітав делегатів ХI Всеукраїнського збору політичних в'язнів і репресованих

Петро Колодій привітав делегатів ХI Всеукраїнського збору політичних в'язнів і репресованих

05.08.13 12:53 0 1115
3 серпня голова Львівської обласної ради Петро Колодій взяв участь у відкритті у Львові XI Всеукраїнського збору Проводу Всеукраїнського товариства політичних в'язнів і репресованих.

У вітальному слові Петро Колодій наголосив: "Люди, які зібралися у цій залі, пройшли важке життя, вони із самого дитинства і до – у боротьбі. Про долю таких людей знаю, бо такою була доля мого батька, який мені в дитинстві розповідав про страшні часи заслання і боротьби у засланні".

Голова Львівської обласної ради сказав: "Ваша боротьба не пройшла даремно. ми здобули незалежність, завдячуючи вашій боротьбі. Але живемо не в тій державі, за яку ви боролися, не в тій українській Україні, за яку ви віддавали здоров'я, свої молоді роки життя. Ви й тепер є моральними авторитетами для того покоління, яке піднімає прапор боротьби".

Петро Колодій побажав усім делегатам Збору міцного здоров'я, наснаги і запевнив: "Ми і надалі робитимемо все те для того, щоб Україна була такою, про яку ви мріяли, за яку ви боролися. Ми надалі розраховуємо на вас, на вашу підтримку, на співпрацю. Перемоги для нас усіх разом!".

Також голова Львівської обласної ради Петро Колодій вручив Почесні відзнаки "70-річчя створення Української Повстанської Армії" активним учасникам національно-визвольної боротьби українського народу: першому заступникові голови Всеукраїнського товариства політичних в'язнів і репресованих Леву Глухівському, заступникові голови Всеукраїнського товариства політичних в'язнів і репресованих Павлу Отченашенку, заступникові голови Всеукраїнського товариства політичних в'язнів і репресованих Дем'яну Чернцю.

Довідка

XI Всеукраїнський збір Проводу Всеукраїнського товариства політичних в'язнів і репресованих розпочався 3 серпня у місті Львові і триватиме два дні. Для участі у ньому прибули 94 делегати з багатьох областей України.

У порядку денному Збору, зокрема – звіт голови Всеукраїнського товариства політичних в'язнів і репресованих Петра Франка про діяльність Товариства за звітний період 2010 - 2013 років, вибори керівних органів Товариства, ухвалення звернень, заяв до керівників держави.

На завершення перебування у місті Лева делегати Збору побувають з екскурсією в Музеї визвольної боротьби України, що на вулиці Лисенка.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ