Ужгородські міліціонери затримали сестер-крадійок

Ужгородські міліціонери затримали сестер-крадійок

05.08.13 14:50 0 1110
Ужгородські міліціонери затримали сестер-крадійок

Двоє мешканок Ужгородського району, не маючи постійного місця роботи та жодних доходів, вирішили податися на «заробітки» до Ужгорода, у пошуках легких грошей. Одна із жінок заздалегідь спланувала схему, за якою оббиратиме ужгородців, а інша мала їй допомагати…

Післяобідньої пори в Ужгородський міськвідділ міліції за допомогою звернулася 60-річна місцева мешканка. Жінка повідомила, що з коридору її будинку, шляхом вільного доступу, дві особи ромської народності викрали гаманець, в якому знаходилися дві кредитні картки, закордонний паспорт та 200 гривень.

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група та оперативники карного розшуку Анатолій Олень, Юрій Дьордяй та Роман Гулянич. Завдяки професійним діям міліціонерів, ця крадіжка була розкрита по “гарячих слідах”. Під час розмови з правоохоронцями потерпіла надала детальний опис кожної крадійки. З її слів оперативники одразу зрозуміли, про кого йде мова. Обидві зловмисниці неодноразово попадали в поле зору міліціонерів, адже саме так вони скоювали попередні крадіжки. Ходили по будинках та жебракували. Смикали за ручку вхідних дверей до помешкань, якщо двері були незамкнені, тихенько заходили й викрадали те, що потрапляло на очі – гаманці, телефони, сумочки та інші цінності.

Крадійками виявилися дві сестри віком 15 та 20 років, які ніде не працюють. Свої злочини скоювали не лише в Ужгороді, «засвітилися» і в інших областях України. Завжди після злочину викидали речові докази, от і тепер гаманець викинули на вулиці неподалік будинку. Забрали паспорт, картки та гроші. Йдучи по дорозі, побачили почтову скриньку, в яку підкинули паспорт та кредитні картки...

--Дану подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка),що карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або позбавленням волі на строк до трьох,-зазначив т.в.о. начальника Ужгородського МВ УМВС Володимир Кувик.

P.S. На жаль, незважаючи на численні застереження правоохоронців, в Ужгороді продовжують мати місце факти недбалого відношення до збереження власного майна. Це сприяє зловмисникам і вони вчиняють злочинні посягання на майно. Нагадуємо, що збереження вашого майна залежить перш за все від самих власників. Зачиняйте вікна і кватирки, особливо, коли мешкаєте на першому чи останньому поверсі, або у квартирах, розміщених поблизу пожежних драбин та прибудов. Обладнайте двері надійними замками та засувами. Не залишайте відчиненими вхідні двері, навіть якщо ви дома. Не ставтеся легковажно до свого майна, якщо є що втрачати, то краще зберегти його. У випадку, якщо все-таки стали жертвою злочину, потрібно негайно зателефонувати на лінію «102», оскільки зловмисника легше знайти по гарячих слідах.

Діана ДОРОГІЙ

Ужгородський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Волині сімейне свято ...
Наступна новина: У Львівській області у ...

КОМЕНТАРІ