Андрій Білас, очільник міліції Стрийщини: громадська думка про діяльність міліції в цілому залежить насамперед від якості роботи дільничного інспектора

Андрій Білас, очільник міліції Стрийщини: громадська думка про діяльність міліції в цілому залежить насамперед від якості роботи дільничного інспектора

05.08.13 13:48 0 1182
Більше року після проведення реорганізації функціонує Стрийський міський відділ міліції, який обслуговує місто Стрий, Стрийський район та місто Моршин. Чи вплинула реорганізація структурних підрозділів міліції на стан злочинності на території району з’ясовували керівники служб міськвідділу міліції під час зустрічей з головами сільських рад.

Андрій Білас, очільник міліції Стрийщини, під час проведення оперативних нарад з дільничними інспекторами міліції неодноразово вказував на те, що основний критерій оцінки діяльності дільничного інспектора міліції - думка людей про його роботу. Тож головний міліціонер Стрийщини доручив керівникам служб міськвідділу провести робочі зустрічі з головами сільських рад та на місцях з’ясувати ряд питань.

Спілкуючись з представниками органів місцевого самоврядування, правоохоронці цікавились, чи вплинуло об’єднання міської та районної міліції в один структурний підрозділ на стан злочинності на території району та чи позначилося реформування на діяльності служби дільничних інспекторів міліції зокрема. Окремою ланкою було виділено питання щодо забезпечення приміщеннями дільничних інспекторів міліції для здійснення прийому громадян у населених пунктах.

Так, 31 липня заступник начальника відділу – начальник міліції громадської безпеки Олег Поліщук та помічник начальника відділу зі взаємодії з громадськістю Ольга Марцинюк зустрілись з Любомиром Матвійцівим, головою Добрянської сільської ради.

Як жартома зазначив війт, у селі проживають добрі люди, недарма ж село зветься Добряни. Звичайно ж, часу від часу, виникають проблемні питання, які доводиться вирішувати, у тому числі й за допомогою дільничного інспектора міліції: земельні спори, сімейні сварки та сусідські чвари. Що ж до проблеми пияцтва, сільський голова повідомив, що за рішенням сільської ради на території села продаж алкогольних напоїв дозволено лише з 17 години. З гордістю Любомир Михайлович розповів правоохоронцям про те, що незабаром у селі відбудеться відкриття дитячого садочка.

Того ж дня працівники міліції побували у селі Добрівляни. Про співпрацю з дільничним інспектором міліції, проблеми, які доводиться вирішувати спільно з дільничним розповіла секретар Добрівлянської сільської ради Марина Матвіїв.

1 серпня правоохоронці завітали в сільські ради сіл Дуліби та Грабовець. Сільський голова с. Дуліби Іван Насінник розповів про проблемні питання, які турбують місцевих мешканців. Зазначимо, що Дуліби - одне з найбільших сіл району, мешкає тут більше чотирьох тисяч громадян, тож роботи достатньо, як і у сільського голови, так і у дільничного інспектора міліції.

Іван Теодорович зазначив, що у селі створене громадське формування з охорони громадського порядку. Ініціативні громадяни допомагають дільничному інспектору міліції підтримувати громадський порядок у Дулібах.

Сільський голова села Грабовець, Тарас Кунько розповів про заходи, які заплановано провести під час святкування 550-річчя села, проблеми та співпрацю з дільничним інспектором міліції.

Наразі правоохоронці предметно поспілкувались з головами сільських рад сіл Кавсько, Вівня, Заплатин, Ходовичі, Стриганці та Загірне, заплановано відвідати ще тридцять сільських рад. Проте вже можна стверджувати, що в кожному селі існують певні проблемні питання, але лише спільними зусиллями влади, правоохоронних органів та громадськості можна покращити криміногенну ситуацію на Стрийщині.

Зазначимо, що усі зауваження та пропозиції голів сільських рад буде узагальнено та прийнято до уваги керівництвом міськвідділу міліції. За результатами проведення зустрічей з головами сільських рад району, начальник Стрийського міського відділу міліції прийме відповідні управлінські рішення.

Ольга Марцинюк, помічник начальника

Стрийського МВ ГУМВСУ у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Представниця Львівщини ...
Наступна новина: Річний план державних ...

КОМЕНТАРІ