На Житомирщині впроваджується програма здешевлення вартості іпотечних кредитів

На Житомирщині впроваджується програма здешевлення вартості іпотечних кредитів

05.08.13 13:16 0 885
Соціальними ініціативами Президента України передбачено запровадження в Україні Програми здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

З метою реалізації цієї ініціативи Урядом затверджено відповідний Порядок здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

Так, в рамках програми на Житомирщині схвалено 10об’єктів житлового будівництва, які можуть бути запропоновані до участі у програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів.

Загальна кількість вільних квартир, запропонованих забудовниками до реалізації в даній програмі – 198.

За період дії програм (2012-2013) укладено 26 договорів про надання часткової компенсації процентів по кредиту, з них 15 - у поточному році.

Загальна сума запланованої державної підтримки по програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів на 2013 рік Житомирській області становить 5606,00 тис. грн., за які можливо надати 130 кредитів та компенсувати 11, наданих у 2012 році.

Також в рамках комплексної програми «Молодь і родина Житомирщини» на 2012-2016 роки для придбання квартир заплановано 670,0 тис.грн з державного бюджету та 970,0 тис.грн співфінансування з місцевого бюджету, а також надання кредитів за рахунок власних коштів Державного фонду молодіжного житлового будівництва – 350,0 тис.грн.

За рахунок зазначених коштів можливо придбати 6 квартир. Видатки передбачено на серпень.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині породілля ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ