У Рівненській області щоб навчити дітей новому та цікавому, до табору завітали міліціонери

У Рівненській області щоб навчити дітей новому та цікавому, до табору завітали міліціонери

05.08.13 13:06 0 818
Урізноманітнити відпочинок правоохоронці вирішили відпочивальникам табору «Берізка», що у селі Молодаво Дубенського району. «Достукатись» до дитячих сердець вирішили через ігри, розваги та дружнє спілкування.

Літо, традиційно, — пора, коли діти відправляються до санаторіїв та таборів. Звісно, адже і відпочити від виснажливого навчання варто, і сил треба набратись. Тож, користуючись нагодою, працівники сектору кримінальної міліції у справах дітей Дубенського міського відділу провели зустріч із відпочивальниками у міжгосподарському санітарно-оздоровчому комплексі «Берізка». тут перебуває на оздоровленні близько 250 дітей віком від семи до 17 років із різних куточків Рівненщини.

У неофіційній обстановці із дітлахами правоохоронці поспілкувались про негативний вплив алкоголю та наркотиків. Поговорили і про чинне законодавство у сфері заборони продажу алкогольних, слабоалкогольних напоїв чи тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років. А також наголосили на відповідальності, яку можуть понести не лише діти, але і їх батьки. Як відомо, контроль за дотриманням законодавства, що забороняє продаж неповнолітнім особам алкогольних напоїв і тютюнових виробів, — один із пріоритетних напрямків роботи відділення кримінальної міліції у справах дітей.

Окрім того, не оминули увагою працівники кримінальної міліції у справах дітей і новий Закон про заборону перебування дітей до 16 років у розважальних закладах та закладах громадського харчування у нічний час, із 22 до шостої години ранку, якщо їх не супроводжує хоча б один із батьків чи законний представник. Власники таких закладів мають право перевіряти документи у осіб, вік яких викликає сумнів. Як відомо, порушення встановленого законом порядку перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування, тягне за собою накладення штрафу від 20 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

До слова, уже з початку поточного року працівники сектору кримінальної міліції у справах дітей Дубенського міськвідділу склали уже шість протоколів за вчинення адміністративних правопорушень, передбачених статтею 156 (порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями та тютюновими виробами) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

— Щиро сподіваюся, що подібні зустрічі принесуть позитивний результат, — говорить начальник СКМСД Дубенського МВ Олександр Власюк. — Подібні заходи демонструють відкритість роботи міліції та допомагають підліткам зрозуміти нас та як слід поводитись. До того ж, вони отримали відповіді на багато своїх запитань, які, можливо, ніколи б не наважилися поставити.

Зовсім скоро, сповнені нових вражень, знань та сил, діти роз’їдуться по своїх домівках, а працівники міліції чекатимуть «на відверту розмову» уже нову зміну.

Олеся ШЕВЧЕНКО,

Дубенський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Уругваї набув чинності ...
Наступна новина: Чернігівська область: ...

КОМЕНТАРІ