Тернопільські міліціонери забезпечили правопорядок на Всеукраїнському етнофестивалі "Дзвони Лемківщини"

Тернопільські міліціонери забезпечили правопорядок на Всеукраїнському етнофестивалі "Дзвони Лемківщини"

05.08.13 13:36 0 971
3 та 4 серпня в урочищі «Бичова» Монастириського району на Тернопільщині відбувся XV Всеукраїнський фестиваль «Дзвони Лемківщини». У ці дні більше сотні міліціонерів посилено несли службу, забезпечуючи охорону громадського порядку.

Як розповів начальник відділу управління громадської безпеки обласної міліції Борис Брик, на традиційне святкування у мальовничому місці зібралися майже тридцять тисяч людей. Приїхали гості з усіх куточків України, Польщі, Америки, Канади, Португалії, Франції та інших держав світу.

У програмі найрізноманітніші масові заходи – концерти сотень професійних та аматорських колективів, виставка робіт майстрів народної творчості – вишивки, різьби, гончарства, лозоплетіння, живопису, декоративно-прикладного мистецтва, а також традиційна ватра та спільна молитва.

У перший день гості відпочивали та розважалися до півночі – молодіжна забава тривала після 23 години На сцену вийшли місцеві гурти, а також Марічка Яремчук і гурт "Козак-систем". Нічне дійство завершилося святковим феєрверком. Другий день етнофестивалю відкрився молебнем учасників свята. Гості переглянули цікаві концертні номери.

До віддаленого урочища більшість учасників добиралися власними транспортними засобами. Тому співробітники ДАІ безперебійно забезпечували безпеку руху, допомагали водіям паркувати транспорт у відведених для цього місцях, аби не створювати незручностей та заторів на дорозі. Патрульні постійно курсували визначеними маршрутами. Міліціонери пильнували, щоб не було скоєно майнових злочинів. Медики зі служби охорони здоров’я обласного управління міліції за потреби допомагали учасникам фестивалю. Координував діяльність правоохоронців спеціально утворений оперативний штаб.

Загалом вдалося не допустити серйозних правопорушень та злочинів під час масових заходів. Люди дякували міліціонерам за добру службу, турботу про тих, хто прибув на велелюдне етнічне свято.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Представниця Львівщини ...

КОМЕНТАРІ