Довідка за формою №3ДФ: як оформити

Довідка за формою №3ДФ: як оформити

05.08.13 18:46 0 1222
Відповідно до положень Податкового кодексу податковий агент, який нараховує (виплачує, надає) оподатковуваний дохід на користь платника податку, зобов'язаний утримувати податок із суми такого доходу за його рахунок.
Доходи, отримані від продажу власної сільськогосподарської продукції, що вирощена, відгодована, виловлена, зібрана, виготовлена, вироблена, оброблена та/або перероблена безпосередньо фізичною особою на земельних ділянках, наданих їй у розмірах, установлених Земельним кодексом, не включаються до складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу.
При продажу сільськогосподарської продукції (крім продукції тваринництва) її власник має надати податковому агенту копію довідки про наявність у нього земельних ділянок. Оригінал довідки зберігається у власника сільськогосподарської продукції протягом строку позовної давності з дати закінчення дії такої довідки. Довідка видається сільською, селищною або міською радою за місцем податкової адреси (місцем проживання) платника податку протягом п'яти робочих днів з дня отримання відповідною радою письмової заяви про видачу такої довідки. Форма довідки встановлюється у порядку, визначеному ст. 46 Податкового кодексу для податкових декларацій та затверджена наказом ДПА України від 21.12.2010 р. №475.
Відповідно до цього наказу у довідці про право фізичної особи на отримання доходу від податкового агента без утримання податку (далі — довідка) зазначаються:
- порядковий номер, за яким довідку зареєстровано, та дата (число, місяць і рік) видачі;
- паспортні дані власника сільськогосподарської продукції та місце проживання;
- реєстраційний номер облікової картки фізичної особи — платника податків — власника сільськогосподарської продукції або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, повідомили про це відповідний територіальний орган Міндоходів України і мають відмітку у паспорті) власника сільськогосподарської продукції;
- вид використання земельної ділянки;
- розмір земельної ділянки у гектарах;
- ініціали та прізвище голови або секретаря виконавчого комітету сільської, селищної, міської ради;
- дата, до якої дійсна довідка.
У разі зміни інформації, зазначеної у довідці, власник сільськогосподарської продукції письмово інформує сільську, селищну, міську раду, яка у десятиденний строк видає йому нову довідку з урахуванням відповідних змін. При цьому попередня довідка анулюється.
Якщо при продажу власної сільськогосподарської продукції (крім продукції тваринництва) фізична особа надає податковому агенту довідку, оформлену з порушенням Порядку № 975, то такий податковий агент як особа, на яку відповідно до ст. 18 Податкового кодексу покладено обов'язок з обчислення, утримання з доходів та перерахування податків, повинен утримати з виплачуваного доходу податок на доходи фізичних осіб.

Головне управління Міндоходів у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Виправляємо помилки у ...
Наступна новина: Понад 1,5 мільярдів гривень ...

КОМЕНТАРІ