В Чернівецькій області аудитори використовують ризикоорієнтовану систему відбору платників для руйнування незаконних схем

В Чернівецькій області аудитори використовують ризикоорієнтовану систему відбору платників для руйнування незаконних схем

06.08.13 08:18 0 831
Йдеться про те, що обираючи платників для проведення перевірок, за визначеними критеріями ризикоорієнтованої системи, фахівцям Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області вдалося зменшити у першому півріччі 2013 року кількість планових документальних перевірок юридичних осіб на 26,6 відсотків і разом з тим майже на 11млн.грн. збільшити узгоджені суми грошових зобов’язань. Торік за цей період проведено 64 перевірки, а цього року лише 47. Донарахування за актами перевірок відповідно перевищили 29 млн. грн.

Також за їх результатами зменшено на понад 1,6 млн. грн. залишок від’ємного значення з податку на додану вартість, який після бюджетного відшкодування включається до складу податкового кредиту наступного податкового періоду та майже на 2,5 млн. грн. від’ємне значення об’єкту оподаткування податком на прибуток.

Такі підсумки роботи аудиторів підтверджують доцільність функціонування цієї системи вибору.

Відтепер на часі ключове завдання Міндоходів ефективно вдосконалювати способи виявлення ризиків та активізувати роботу задля виявлення несумлінних бізнесменів. А ті платники податків. які суворо дотримуються законодавства, не співпрацюють з тіньовим сектором та мають позитивну репутацію віднині вже про відвідини контролерів потроху забувають. Для викорінення всіх проявів тіньової економіки у поле зору Міндоходів Буковини, тобто до плану – графіку перевірок, попадають лише ті суб’єкти господарювання, які використовують схемні податкові кредити з податку на додану вартість, співпрацюють з фіктивними і конвертаційними фірмами та мінімізують чи оптимізують свої доходи.

У цьому ж контексті, з наступного року для підвищення якості і ефективності аудиту та й зниження адміністративного навантаження на платників податків - сумлінних платників перевірятимуть віртуально. Таку новизну спочатку випробують на малому бізнесі, а з 2016 року усі категорії платників податків зможуть за бажанням замовляти дистанційне проведення документальних невиїзних позапланових електронних перевірок повідомивши про своє рішення регіональні органи Міндоходів за 10 днів до їх початку.

Прес-служба Головного управління

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельниччина: на ...
Наступна новина: На Тернопіллі зберігайте ...

КОМЕНТАРІ