Віталій Карпюк: На Волині достатньо якісної м’ясної продукції місцевого виробника, тому не варто завозити дешеву імпортну сировину для виготовлення ковбасних виробів

Віталій Карпюк: На Волині достатньо якісної м’ясної продукції місцевого виробника, тому не варто завозити дешеву імпортну сировину для виготовлення ковбасних виробів

06.08.13 08:19 0 855
На Волині достатньо якісної м’ясної продукції місцевого виробника, тому не варто завозити дешеву імпортну сировину для виготовлення ковбасних виробів, - наголосив заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк на нараді з керівниками мясопереробних підприємств області.

Аналізувалося виконання в регіоні Постанови Кабінету Міністрів України від 2 березня 2011 року №246 щодо заготівлі м’ясопереробними підприємствами області м’ясної сировини, в т. ч. високовагового молодняка великої рогатої худоби у населення.

Із 150 наявних в області м’ясопереробних підприємств лише 5 закуповують м'ясо безпосередньо у селянина. Решта – завозять із-за кордону, зокрема, Республіки Польща. «Усі відповідні служби повинні спрацювати так, аби призупинити ввезення імпортної сировини. Чому ж не купити продукцію місцевого виробника і дати можливість заробити волинянину, який до того ж отримає державну дотацію у сумі 2 тис. грн за одну голову ВРХ. Невже дешевше ввозити в регіон сировину «сумнівної» якості зі шкір свиней та м’яса птиці механічної обвалки за тисячу кілометрів і завдавати шкоди здоров’ю людей?», - апелював заступник голови облдержадміністрації до м’ясопереробників.

Зокрема, у Рожищі, Заборолі та Горохові функціонують підприємства, що й надалі застосовують «тіньові схеми» ведення бізнесу. «Ми неодноразово зверталися до керівників м’ясопереробних підприємств працювати в рамках Постанови Уряду. Однак, бачимо, що підприємцям вигідніше закупити сировину в Польщі, таким чином, не мати тяганини з оформленням відповідних документів», - зазначив він.

Заступник голови облдержадміністрації також висловив обурення щодо цінової політики на ринку м'яса. «У 2012 році закупівля у населення високоякісної м’ясної сировини сягала 18-20 грн/ кг, у цьому ж році лише - 10-12 грн/кг. Вартість знижено, але покупець цього не відчув. Крім того, у кожному пункті заготівлі м’яса має бути касовий апарат. Як бачимо, роботу м’ясопереробних підприємств має перевірити Антимонопольний комітет», - наголосив Віталій Карпюк.

Серед добросовісних підприємств - «Сосна» (Любешівський район), «Спартак» (Турійський район), «Ковельські ковбаси», «Рачинм’ясо-пром», «Поляна М» (Ківерцівський район). Заступник голови облдержадміністрації подякував їм за роботу.

За результатами наради будуть прийняті відповідні рішення стосовно керівників м’ясопереробних підприємств, які порушують законодавство.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: Керівник міліції Львівщини ...

КОМЕНТАРІ