У Волинській області заради нормального майбутнього дітей

У Волинській області заради нормального майбутнього дітей

06.08.13 08:16 0 867
Працівники служб кримінальної міліції у справах дітей органів внутрішніх справ постійно спілкуються та пояснюють неповнолітнім, які перебувають на обліках, або є засудженими без позбавлення волі, що стати на вірний шлях ніколи не пізно.

Із криміналом далеко не підеш. На цьому під час проведення профілактичних заходів постійно наголошують працівники міліції. Часто усе починається із незначної бійки, цигарок та випитого спиртного або дрібної крадіжки. А в результаті – ґрати і життя під укіс.

Нещодавно працівники сектору кримінальної міліції у справах дітей Маневицького райвідділу міліції спільно з представниками Маневицького районного відділу кримінально-виконавчої інспекції, служби у справах дітей, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді району провели зустріч із дітьми, які засуджені, але не відбувають покарання. Спілкування відбувалося на базі Державної пенітенціарної служби Ковельської виховної колонії.

Під час зустрічі основною темою була профілактика рецидивної злочинності серед неповнолітніх. Розповідали про вплив наркотиків, тютюну, алкоголю на організм людини та чим може завершитися їх вживання. Розповіли, який термін покарання можуть отримати, якщо продовжать скоювати злочини і в яких колоніях та режимах будуть відбувати покарання. А головне – яке саме майбутнє чекає їх після звільнення з місць позбавлення волі.

Діти отримали масу емоцій, дізналися дуже багато нового. Вони мали змогу поставити присутнім безліч запитань, які їх цікавлять, та отримати не менш цікаві відповіді.

– Варто зазначити, що подібні зустрічі – надзвичайно корисні, адже діти, які з тих чи інших причин опинилися в полі зору правоохоронців, мали змогу побачити на власні очі, де відбувають покарання їхні ровесники, у яких умовах вони живуть та навчаються, – наголосила виконувач обов’язків начальника СКМСД УМВС України у Волинській області Інна Остапович. – Окрім того, їм продемонстрували ізолятор, де перебувають засуджені, які не дотримуються дисципліни. Переконана: тепер кожен, хто побував по ту сторону Закону, задумається про те, що їхнє життя – в їхніх руках, а відтак вони персонально відповідальні за своє майбутнє.

Юлія ЛОКОТЬКО,

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігівщина: ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ