Коломийська ОДПІ: легалізація зарплат – збільшення надходжень до бюджету

Коломийська ОДПІ: легалізація зарплат – збільшення надходжень до бюджету

06.08.13 08:07 0 835
«На Коломийщині 85 суб’єктів господарювання виплачували заробітну плату нижче мінімального рівня. До їх числа також потрапили підприємства із стабільним фінансовим становищем, проте офіційний рівень заробітної плати на цих підприємствах є невисоким, що є характерною ознакою виплати зарплат «у конвертах». А це є свідченням наявності «тіньових» доходів»,- зауважила начальник Коломийської ОДПІ Світлана Лубоцька.

Власне, про перші результати напрацювань щодо упередження порушень трудового та податкового законодавства йшлося у довірливій, конструктивній розмові під час зустрічі міндоходівців, керівників підприємств та представників громадських організацій, яка нещодавно відбулася в Коломийській ОДПІ.

Фахівці інспекції постійно тримають в полі зору це важливе питання та беруть участь в обстеженнях суб‘єктів господарювання у складі робочих груп, створених при міській раді та райдержадміністрації з метою перевірки наявності відповідних реєстраційних документів, укладених трудових угод з найманими працівниками та дотримання ними вимог чинного законодавства з оплати праці. Так, з початку року виявлено 192 незареєстрованих працівники, що в 4 рази перевищує минулорічний показник. Трудові відносини вже оформлено роботодавцями з 63 працівниками. По 11 суб‘єктах виявлено порушення із виплати заробітної плати, за результатами яких донараховано податку на доходи фізичних осіб в сумі понад 80 тис.грн.

«Заробітна плата без конвертів» є важливою складовою у динаміці розвитку економіки краю, збільшення надходжень до бюджету, реальними кроками в напрямку соціального захисту громадян, а їх позитивне вирішення безперечно спрямоване на виконанням соціальних ініціатив Президента України», – зазначила, підсумувала Світлана Лубоцька.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ