У Львівській області Віктор Шемчук взяв участь у Святковій Архиєрейській Божественній Літургії у монастирі Чину св. Василія Великого у селі Гошів

У Львівській області Віктор Шемчук взяв участь у Святковій Архиєрейській Божественній Літургії у монастирі Чину св. Василія Великого у селі Гошів

06.08.13 09:17 0 1144
Голова Львівської обласної державної адміністрації Віктор Шемчук взяв участь у Святковій Архиєрейській Божественній Літургії, що відбулась 5 серпня, у Гошівському монастирі з нагоди 276-річниці перенесення чудотворної ікони Матері Божої на Ясну Гору.

Голова Львівської облдержадміністрації Віктор Шемчук зазначив, що такі заходи і, зокрема молитва, об’єднують людей. Про це свідчить і та кількість прочан, що зібралась для спільної молитви.

«Відвідування прощ на Галичині уже давно стало традицією. Тут чудова аура – тисячі людей одночасно просять у Бога доброї долі для себе, для сім’ї, для України. Я дуже вдячний голові Івано-Франківської облдержадміністрації Михайлові Вишиванюку, який запросив нас взяти участь у цьому заході, за те, що ми мали змогу долучитись до спільної молитви усіх галичан», – сказав В.Шемчук.

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у своїй проповіді вірянам наголосив, що у сучасному світі дуже важливо пам’ятати про Бога, адже віра приходить у слуханні. Також Блаженніший зазначив, що в цей день в усіх храмах світу католики об’єднались у спільній молитві. “Добре, що ми також є частиною великої церковної громади».

Зазначимо, у рамках святкування відбулось також посвячення дзвонів, акафіст до Матері Божої. Завершились святкування концертом дзвонів.

Довідка:

Гошівський монастир — греко-католицький монастир Чину св. Василія Великого у селі Гошеві Долинського району на Івано-Франківщині. Вважається однією із найвеличніших релігійних та історико-архітектурних святинь Західної України. Його щорічно відвідує кілька мільйонів прочан з різних країн Європи.

5 серпня 1737 р.в монастирському храмі засіяла чудотворна ікона. Тільки до кін. ХVІІІ ст. у літописі монастиря вже було зафіксовано 117 чудес через заступництво Божої Матері в Гошеві.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На території України ...
Наступна новина: В Тернополі квітковий ...

КОМЕНТАРІ