Рівненська область: проведено огляд технічного стану пожежної техніки  серед державних пожежно-рятувальних частин області

Рівненська область: проведено огляд технічного стану пожежної техніки серед державних пожежно-рятувальних частин області

06.08.13 08:20 0 915
1 серпня з метою забезпечення безаварійної експлуатації відомчих транспортних засобів, профілактики дорожньо-транспортних пригод, зміцнення транспортної дисципліни, недопущення випадків відмов спецтехніки під час виконання завдань за призначенням, яка знаходиться на озброєнні пожежно-рятувальної служби Рівненщини в Головному Управлінні ДСНС України у Рівненській області було проведено обов’язковий технічний контроль відомчих транспортних засобів та огляд-конкурс «На краще утримання пожежної техніки команд державних пожежно – рятувальних частин».

Під час огляду було перевірено 25 пожежних автоцистерн з усіх районів області. Фахівці управління ресурсного забезпечення та безпеки дорожнього руху обласного управління ДСНС перевірили документи у водіїв та документацію на транспортні засоби, інструменти та спец обладнання, стан двигунів і їхніх систем, контрольно-вимірювальних приладів, звукові сигнали, сирени, проблискові маячки, фари та підфарники тощо.

За роботою комісії уважно стежив начальник Головного управління ДСНС у Рівненській області полковник служби цивільного захисту Володимир Оглобля. «Усі ці автомобілі наші рятувальники використовують у своїй повсякденній роботі. Тож зверталася увага на кожну дрібницю, адже завдяки технічно-справному стану та правильній експлуатації пожежно-рятувальної техніки вдалося врятувати не одне людське життя» - зауважив Володимир Оглобля.

Основна увага зверталась на справність пожежних насосів і насосного обладнання. Крім того, з метою підвищення рівня професійної підготовки, у водійського складу підрозділів ДСНС області прийнято заліки зі знання Правил дорожнього руху, технічної підготовки, а також перевірено практичні навики роботи із спеціальними агрегатами та пожежно-технічним обладнанням.

Комісією Головного управління ДСНС України у Рівненській області за результатами огляду-конкурсу визначено кращі підрозділи. У підсумку перше місце дісталося Державній пожежно-рятувальній частині №1 м. Рівне, друге місце здобула ДПРЧ-2 м. Рівне, а третю сходинку п’єдесталу посіла пожежно-рятувальна частина аварійно-рятувального загону спеціального призначення, який дислокується в обласному центрі.

Крім того, серед об’єктових пожежно-рятувальних частин, які охороняють потенційно-небезпечні об’єкти нашої області, було визнано найкращою Кузнецовську ДПРЧ-23 з охорони ВП РАЕС.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ