Міліціонери присікли діяльність шахраїв, які отримували пенсію за фіктивними документами

Міліціонери присікли діяльність шахраїв, які отримували пенсію за фіктивними документами

06.08.13 09:55 0 1458
Збиток, заподіяний діями зловмисників Пенсійному фонду, складає близько 1 млн. гривень. Стосовно одного з них Кіровським райсудом м. Донецька вже ухвалений вирок, за яким йому призначено покарання у вигляді 3 років позбавлення волі.

Злочинна схема була розкрита співробітниками сектора ДСБЕЗ Кіровського райвідділу міліції. Правоохоронці встановили коло осіб, які привласнювали грошові кошти Пенсійного фонду, підробивши документи, необхідні для отримання збільшеної пенсії.

- У розпорядженні ініціатора шахрайських дій були печатки підприємств вугільної промисловості іншої держави, зокрема шахт, розташованих на Крайній Півночі. Використовуючи їх, підозрювані формували пакет підроблених документів, підтверджуючих «північний стаж». Насправді ж ніхто з фігурантів на півночі не працював, а один з них у вказаний в документах час знаходився в місцях позбавлення волі, - відзначив заступник начальника відділу ДСБЕЗ Донецького міськуправління міліції Руслан Хомічук.

55-літньому донеччанину, який вже має за плечима 6 судимостей, належить знову відправитися у в'язницю – цього разу на три роки. На підставі наданих ним документів чоловікові була нарахована пенсія у розмірі 220 тисяч гривень, яку він незаконно отримував з жовтня 2010 р.

Аналогічно діяли ще як мінімум 6 осіб. У правоохоронців є підстави передбачати, що таких було значно більше. Наразі проводяться заходи щодо виявлення інших пенсіонерів з фіктивним стажем роботи. Співробітники ДСБЕЗ спільно з фахівцями Пенсійного фонду проводять перевірку громадян, чий статус викликає сумніви в достовірності. З цією метою направлені запити на підприємства, а також до архівних установ РФ, щоб підтвердити або спростувати законність отримання завищеної пенсії.

- Стосовно підозрюваних відкриті кримінальні провадження за ч.3 ст.190 (шахрайство) і ч.3 ст.358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів, вчинені за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, яке загрожує фігурантам, - до 8 років позбавлення волі, - повідомив в.о. першого заступника начальника Кіровського РВ Роман Грицюк.

Прес-служба Донецького МУ ГУМВС України

в Донецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Платники податку на ...

КОМЕНТАРІ