У Запоріжжі працівники УБОЗу викрили

У Запоріжжі працівники УБОЗу викрили "конвертаційний центр"

06.08.13 13:55 0 1407
В наслідок незаконних дій учасників організованої злочинної групи до державного бюджету не надійшло більше 4 мільйонів гривень у вигляді податку на додану вартість. Припинили діяльність «конвертаційного центру», що діяв у Запоріжжі упродовж 2010-2012 років, працівники управління боротьби з організованою злочинністю.

Як з’ясувалося організувала нелегальну фінансову структуру місцева мешканка, яка ще у 90-х років працювала в органах податкової служби. Набуті знання у сфері податкового законодавства та ведення господарської діяльності стали їй у нагоді.

До злочинної діяльності спритниця залучила сина та ще одного знайомого. Зловмисники створили та придбали ряд фіктивних підприємств, за допомогою яких вчиняли незаконні банківські транзакції для конвертації безготівкових коштів у готівку.

У подальшому гроші передавались контрагентам, за вирахуванням певного відсотка від суми угоди за прикриття їх незаконної діяльності щодо ухилення від сплати податків.

Клієнтами конвертаторів були суб'єкти господарювання, в тому числі державної форми власності. Встановлено, що за час протиправної діяльності учасниками ОЗГ конвертовано понад 25 млн. грн.

Наразі кримінальне провадження стосовно злочинного угруповання направлено на розгляд до суду. Фінансові оборудки, відповідно до чинного законодавства, можуть обернутися позбавленням волі на строк до п’яти років.

Прес-служба ГУБОЗ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: З початку року 247 ...
Наступна новина: На Львівщині визначено ...

КОМЕНТАРІ