У Житомирі відбулося дитяче свято

У Житомирі відбулося дитяче свято "Світлофор - твій друг! За безпечний рух!"

06.08.13 07:57 0 1026
Житомирські дітлахи відсвяткували Міжнародний день світлофора разом з даішниками та їх юними помічниками у розважальному сімейному центрі міста.

Масштабний комплекс розважально-повчальних заходів, приурочених до Міжнародного дня світлофора, організували працівники ДАІ Житомирщини для найменших учасників дорожнього руху. Для участі у святкових дійствах даішники запросили команду КВН-ЮІР міської загальноосвітньої школи № 16.

– День народження світлофора – ще один привод нагадати дітям про те, як правильно поводити себе на дорогах, - прокоментував заступник начальника УДАІ УМВС України в Житомирській області Микола Нагорний. – Святкова програма для дітей була розроблена спеціально для того, аби нагадати дітям основні правила дорожньої азбуки. А цікава форма подання правил дорожнього руху без сумніву сприятиме більш ефективному запам’ятовуванню дітлахами правил безпечної поведінки на дорозі.

Відтак, для малюків, які ще не обізнані зі значенням кольорів світлофору, були організовані веселі конкурси-вікторини. На території сімейного центру була змодельована спеціальний майданчик з нанесеною на ньому дорожньою розміткою, що імітував справжні перехрестя, автопарковки та пішохідні переходи. Роль регулювальника виконували безпосередньо ЮІРівці.

Дітлахи із захопленням та неабияким задоволенням мали змогу відпрацювати правила безпеки на дорозі не тільки в ролі пішоходів, але й в ролях водіїв автотранспорту та велосипедистів. Усе це відбувалося під веселим керівництвом жартівливих ведучих та юних інспекторів руху, які серед іншого в ігровій формі пояснювали дітям ази безпеки, що стосуються кожного з учасників дорожнього руху.

Безперечно цікавими та пізнавальними для дітей різного віку виявилися командні конкурси та вікторини, де учасники безпосередньо змагалися між собою на краще володіння знаннями дорожніх знаків та дорожньої розмітки. Дітлахи із задоволенням відповідали на представлені питання.

Неабияке захоплення викликав у дітей справжній патрульний мотоцикл, на якому можна було посидіти та сфотографуватися на пам'ять.

Усім учасникам від спонсорів свята світлофору були вручені подарунки – канцелярське приладдя до школи.

Вартові дорожнього порядку сподіваються, що проведені заходи дуже скоро стануть дітлахам у нагоді, адже за місяць усі вони попрямують до своїх шкіл, дорога до яких має бути обов’язково безпечною!

Ольга Номерчук,

СЗГ УМВС України

в Житомирській області,

за повідомленням УДАІ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ