За пограбування одеситок гастролерів взято під варту

За пограбування одеситок гастролерів взято під варту

06.08.13 08:10 0 1319
Співробітники міліції «за гарячими слідами» затримали відразу двох «гостей міста», які підозрюються у пограбуванні мешканок Суворовського району Одеси.

Як виявилося, один із затриманих прибув на територію нашої держави з ближнього зарубіжжя. Зі слів 38-річного іноземця, він приїхав до України, щоб підлікувати хвору ногу. Однак за два роки проживання в Одесі до лікування справа так і не дійшла. Перебиваючись випадковими заробітками, чоловік не гребував і протизаконними засобами добування грошей. Такий спосіб життя привів до того, що вже через рік одеським районним судом його було засуджено за крадіжку. Проте це не зупинило зловмисника. Не пройшло й половини визначеного судом умовного терміну, як він зважився на більш тяжке кримінальне правопорушення - грабіж. Рано вранці на центральній алеї гідропарку «Лузанівка» чоловік помітив молоду жінку, на плечі якої висіла сумочка. Спокусившись чужим майном, він вирвав у жінки сумку, але втекти з викраденим так і не встиг. Кинувшись за зловмисником, постраждала здійняла крик, на який миттєво відреагували співробітники міліції, що патрулювали територію гідропарку. Патрульні відразу ж затримали зловмисника та доставили його до Суворовського райвідділу…

Щирі слова вдячності на адресу правоохоронців за їх оперативність та професіоналізм висловила мешканка району, яка стала жертвою іншого затриманого - 27-річного уродженця сусідньої області. Обідньої пори жінка йшла по вулиці Сахарова, коли ззаду на неї накинувся невідомий та почав зривати з шиї золотий ланцюжок з хрестиком. Одеситка спробувала утримати дорогу прикрасу і схопилася за неї руками. Тоді нападник розірвав на постраждалій кофтинку, чим на мить відволік її увагу. Скориставшись тим, що збентежена жінка випустила ланцюжок з рук, молодик зірвав золото з її шиї і кинувся геть. Однак, як і в попередньому випадку, далеко втекти йому також не вдалося. Потерпіла не розгубилася та відразу ж зателефонувала до міліції. Вона розповіла про все, що сталося, детально описавши прикмети нападника. Зі слів жінки, вона була приємно здивована, коли всього за декілька хвилин після звернення до неї під’їхав патрульний автомобіль, в якому поряд з правоохоронцями вона побачила свого кривдника. Як з’ясувалося, чоловік збирався сісти в маршрутне таксі та поїхати подалі від місця події. Однак міліціонери перешкодили здійснити задумане, затримавши втікача на зупинці. Зрозумівши, що попався, зловмисник не став відпиратися і зізнався у скоєному. Викрадені ним золоті вироби були вилучені та повернуті власниці.

Наразі обидва затриманих утримуються під вартою. Їм повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.186 Кримінального кодексу України (грабіж). Такі діяння караються позбавленням волі на строк від чотирьох до шести років.

Суворовський РВ ОМУ ГУМВС

України в Одеській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ