На Тернопільщині ветеран міліції врятував життя старшокласниці

На Тернопільщині ветеран міліції врятував життя старшокласниці

06.08.13 16:58 0 961
Колишній дільничний врятував життя дівчині, яка тонула. Почувши крик про допомогу, він, не роздумуючи, кинувся у воду.

Того літнього дня Микола Овсейко рибалив на Тернопільському ставі. Неквапливе дозвілля полюбилося Миколі Вікторовичу ще замолоду, та, лише вийшовши на пенсію, чоловік зміг у повній мірі насолодитися хобі. Адже ще кілька років тому усі свої сили та час віддавав роботі. Загалом міліцейській службі присвятив два десятиліття, левову частку з яких прослужив в Тернопільському райвідділі міліції на посаді старшого дільничного. На заслужений відпочинок пішов у 2009-му в званні капітана. Але й досі пенсіонер частий гість у рідному райвідділі: з товаришами по службі згадує нелегкі робочі будні, коли щоденно допомагав людям.

Життя вкотре підтвердило – колишніх міліціонерів не буває. Щойно почувши крик про допомогу, ветеран кинувся на поміч. Вже згодом чоловіку скажуть, що врятованій ним дівчині ледь виповнилося шістнадцять, а пірнаючи у неспокійні води ставу, він й гадки не мав, кого визволяє із неминучої гибелі.

З берегу було видно лише темний силует, що то пірнав під воду, то знову з’являвся поверх хвиль. На березі знаходилося чимало людей, але ніхто з них не наважився пірнути. Пропливши кілька десятків метрів, ветеран підхопив тіло потопельниці та, зібравши усі сили, поспішив до берега. На суші, поки очевидці викликали швидку, Микола Вікторович негайно почав надавати дівчині першу долікарську допомогу. За словами медиків, які прибули на місце події, саме зібраність та професійні дії чоловіка дозволили врятувати потерпілу.

«Стрибаючи у воду, я думав лише про те, що хтось потребує моєї допомоги, - зізнався Микола Овсейко. - Уже згодом, коли дівчину забрала швидка, усвідомив усю небезпеку ситуації. Нас завжди вчили, що у подібних ситуаціях необхідно зняти власний одяг, аби потерпілий не зміг потягнути тебе під воду, та у цій ситуації навіть на це не було часу».

Зараз 16-річна тернополянка оговтується після страшного випадку. Дівчина дякує своєму рятівникові за його відважний вчинок та долі, що звела її з пенсіонером органів внутрішніх справ - Миколою Овсейком.

СЗГ УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Аудитори використовують ...
Наступна новина: За перше півріччя 2013 року ...

КОМЕНТАРІ