Бійці

Бійці "Беркута" влаштували свято для дітей в таборі відпочинку

06.08.13 18:58 0 985
Літо—традиційна пора шкільних канікул. Аби діти не були залишені самі на себе і не скоювали протиправних вчинків, їхнім дозвіллям опікується міліція.

Так, днями в таборі відпочинку села Осій Іршавського району Закарпатської області, де наразі відпочивають півтори сотні дітей з усього Закарпаття та з інших регіонів України, побували незвичні гості. З ініціативи заступника начальника УМВС України в Закарпатській області полковника міліції Валерія Зінченка, близько десятка бійців спецпідрозділу міліції «Беркут», на чолі з своїм командиром майором міліції Василем Шалеником, влаштували хлопчикам і дівчаткам захоплююче шоу.

Спершу бійці в камуфляжній формі, розбившись на пари, продемонстрували прийоми рукопашного бою, захисту від ножа, вогнепальної зброї тощо. Відтак старший лейтенант «Беркута» Олег Данилаш виступив із невеличкою лекцією про історію створення спецпідрозділу, його основні завдання, а далі перейшов до демонстрації зброї, яка є на озброєнні спецпідрозділу. Діти змогли не лише роздивитись, але й потримати в руках справжній автомат Калашникова, пістолети Макарова й Форт, штик-ніж, інші зразки зброї.

Охочі знімкувалися на пам'ять зі зброєю, в захисному шоломі та бронежилеті. А далі відбулася міні-вікторина: діти відповідали на запитання міліціонерів, демонструючи те, як вони засвоїли одержану інформацію. На п′ятьох переможців конкурсу чекав неабиякий приз: під контролем бійця «Беркута» вони змогли вистрелити з легендарного автомата Калашникова! Звісно, набої були холостими, та це аж ніяк не зменшувало захоплення дітвори. Під враженнями від побаченого чимало школярів, навіть дівчатка, висловили бажання служити в майбутньому в «Беркуті»…

--Це не перше наше спілкування з дітьми й далеко не останнє,--каже командир РМОП «Беркут» закарпатської міліції майор Василь Шаленик.—Основне завдання таких зустрічей—популяризація роботи міліції й зокрема нашого спецпідрозділу. Громадяни повинні знати, що «Беркут» не загрожує їхній безпеці, а захищає законослухняних громадян. Грізні ми лише для криміналітету!

Директор Осійського дитячого табору відпочинку Іван Матіко подякував міліціонерам за захоплююче шоу. У свою чергу в.о. начальника Іршавського райвідділу міліції підполковник Мирон Черничко запевнив, що міліція й надалі відвідуватиме всі літні табори відпочинку, розташовані на території Іршавського району, тож батьки можуть бути спокійними за відпочинок своїх дітей.

СЗГ УМВС України в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сільськогосподарські ...
Наступна новина: Одесит доповнив свій ...

КОМЕНТАРІ