Верховний суд Казахстану відмовився розглядати справу ув’язненого опозиціонера

Верховний суд Казахстану відмовився розглядати справу ув’язненого опозиціонера

06.08.13 12:00 0 1073
Верховний суд Казахстану відмовився взяти до перегляду справу ув’язненого опозиційного діяча, лідера незареєстрованої партії «Алга» («Вперед») Володимира Козлова. За рішенням судді Верховного суду Моряка Шеґенова, для цього «немає підстав». Про це повідомляє Радіо Свобода.

Під час цього слухання в залі суду були присутні казахстанські правозахисники і парламентарі з Польщі й Італії, повідомила Радіо Свобода дружина опозиціонера Алія Турисбекова.

Володимир Козлов був засуджений минулого року до 7,5 років позбавлення волі – його визнали фактичним лідером заворушень кінця 2011 року, відомих як «події в Жанаозені». Він відкидає звинувачення у створенні нелегальної організації чи керівництві нею, розпалюванні соціальної ворожнечі і закликах до насильницького скинення конституційного ладу Казахстану тощо і називає їх політично мотивованими.

При заворушеннях у місті Жанаозені й селищі Шетпе в Мангистауській області Казахстану 16–17 грудня позаминулого року та при їхньому придушенні загинули, за різними даними, від 15 до 17 людей, понад 100 були поранені. За офіційними даними, ініціаторами заворушень стали колишні працівники державної енергокомпанії «КазМунайГаз», яких звільнили з роботи у зв’язку з участю в несанкціонованих страйках із вимогами підвищення зарплат, що почалися ще у травні того року.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Мешканця Харківщини ...
Наступна новина: Чернівецькі міндоходівці ...

КОМЕНТАРІ