У Волинській області у Ковельській міжрайонній прокуратурі відбувся навчально-методичний семінар

У Волинській області у Ковельській міжрайонній прокуратурі відбувся навчально-методичний семінар

06.08.13 13:21 0 1034
На базі Ковельської міжрайонної прокуратури відбувся навчально-методичний семінар працівників органів прокуратури Волині щодо повноважень прокурора у кримінальному процесі та особливостей визначення кримінальних правопорушень.

У роботі семінару взяли участь міські, районні, міжрайонні та прирівняні до них прокурори, прокурори, які здійснюють повноваження прокурорів у кримінальних провадженнях у формі процесуального керівництва.

на органи прокуратури покладено надзвичайно складне завдання – у своїй щоденній практичній діяльності і надалі забезпечувати вимоги нового Кримінального процессуального кодексу України, адже саме від цього залежить ефективність функціонування правоохоронної системи держави.

Тепер роль прокурорів у кримінальному процесі не така як раніше: концептуальною новеллою нового КПК є положення щодо участі прокурора на стороні обвинувачення на усіх стадіях кримінального провадження - розпочинаючи від реєстрації правопорушення і закінчуючи складанням обвинувального акту. Саме прокурори здійснюють керівництво всім ходом досудового розслідування, вирішують питання про проведення негласних слідчих дій та дають конкретні завдання й доручення іншим правоохоронним органам в межах того чи іншого кримінального правопорушення.

Саме на прокурорів нині покладено надзвичайно високу відповідальність за розкриття кримінальних правопорушень та якісне здійснення досудового розслідування і судового розгляду кримінальних проваджень. Тому учасники семінару особливу увагу приділили питанням процесуального статусу та повноваженням прокурора за КПК України.

Особлива увага присутніх була приділена питанню, яке стосувалось особливостей повноваження прокурора у кримінальному процесі під час досудового розслідування кримінального провадження та під час судового розгляду обвинувального акту.

Жваве обговорення учасників викликали проблемні питання ролі керівника органу прокуратури у кримінальному процесі, а також особливості визначення підслідності кримінальних правопорушень.

Підводячи підсумки семінару, учасники дійшли висновку, що саме роль прокурора у конкретному кримінальному провадженні, його оперативність та вміння приймати ефективні рішення є запорукою того, що ця діяльність ґрунтуватиметься на принципах верховенства права, законності й дотримання прав і свобод людини.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Львівщина: «Ту Стань» ...

КОМЕНТАРІ