Львівщина: «Ту Стань» – це фестиваль активних людей, які хочуть знати свою історію та бути її учасниками, – В.Шемчук

Львівщина: «Ту Стань» – це фестиваль активних людей, які хочуть знати свою історію та бути її учасниками, – В.Шемчук

06.08.13 13:21 0 892
Під патронатом голови Львівської ОДА Віктора Шемчука, з 2 до 4 серпня на території історико-культурного заповідника «Тустань» та Національного природного парку «Сколівські Бескиди» феєрично пройшов восьмий Фестиваль середньовічної культури «Ту Стань».

Родзинкою цьогорічного фестивалю стали новозбудована фортеця на галявині фестивалю, а також інтенсивне життя атракційних майданчиків, конкурс вуличних музик, вогняне дійство, лицарські турніри, нічний штурм, лазерне зображення фортеці на скелях тощо.

У фестивальному дійстві взяв участь і голова Львівської ОДА Віктор Шемчук. Він зазначив, що цей фестиваль став одним з найпотужніших на Львівщині та збирає щораз більшу кількість активних людей, яким важливе правильне дозвілля, культура, традиції, які хочуть знати історію та бути її учасниками.

«Те, що я бачу вражає до глибини душі – атмосфера великої і єдиної родини, кому важливе минуле і сьогодення», – підкреслив Віктор Шемчук.

Своєю чергою, директор історико-культурного заповідника “Тустань” Василь Рожко разом з історичними реконструкторами виготовили та подарували Віктору Шемчуку відтворений півтораручний меч русича 13 поч.14 ст.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області у ...
Наступна новина: На Тернопіллі ліквідована ...

КОМЕНТАРІ