Львівські свободівці припинили функціювання несанкціонованого сміттєзвалища на Левандівці

Львівські свободівці припинили функціювання несанкціонованого сміттєзвалища на Левандівці

06.08.13 13:38 0 1101
Депутат Львівської міської ради свободівець Тарас Гупало разом із мешканцями вулиць Роксоляни та Широкої домоглися припинення вивозу дорожнього сміття (бетонних і дерев'яних шпал, залишків металевих конструкцій, землі тощо) працівниками компанії "Онур" з реконструйованих міських вулиць у мікрорайон Левандівка.

Як розповів націоналіст, до нього звернулися мешканці вулиць Роксоляни та Широкої зі скаргами на облаштування несанкціонованого сміттєзвалища на відстані 100–200 метрів від житлових будинків.

"На місці нам вдалося зафіксувати факт вивозу дорожнього сміття великогабаритними вантажівками компанії "Онур". На моє звернення чиновники Залізничної районної адміністрації відповіли, що компанія "Oнур" має дозвіл на ці роботи і вивозить земельні маси та матеріяли від розбирання дорожнього покриття на вулицях Городоцької, С.Бандери, Б.Хмельницького. Фактично "Онур" мав би укріпити та розширити дорогу для забезпечення доїзду машин МНС, а насправді ж турецькі будівельники облаштували поруч із дорогою несанкціоноване сміттєзвалище та знищили березовий сквер. Ба більше, важка техніка завдала значної шкоди міжквартальним дорогам", – повідомив Тарас Гупало.

Зважаючи на те, що націоналіста як депутата-мажоритарника від цього округу та мешканців не поінформували про облаштування сміттєзвалища, він спільно зі своїми помічниками припинив вивіз дорожнього сміття – встановивши шлагбаум.

"Паралельно ми викликали на місце представників Державної екологічної інспекції, Залізничної районної адміністрації та правоохоронних органів. Мене і мешканців найбільше обурила заява голови адміністрації М. Тереха, який зазначив, що про жоден вивіз сміття він не знав і листа від турецької компанії "Oнур" не бачив. Мовляв, дозвіл "Oнуру" підписав його заступник, який зараз у відпустці. Цей факт вкотре демонструє кричущу безвідповідальність чиновників за ухвалені ними рішення. Ситуація, коли голова району не знає, що робиться в нього на території – ненормальна та недопустима", – заявив свободівець.

На разі депутат домігся припинення вивезення дорожнього сміття на територію мікрорайону Левандівка. Паралельно свободівець скерував звернення до міського голови Львова, управління СБУ, прокуратури та державної екологічної інспекції міста з вимогою провести розслідування інциденту та назвати посадових осіб, винних у створені несанкціонованого сміттєзвалища.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 2)
Попередня новина: Понад 1,5 млрд. грн. ...
Наступна новина: У Львівській області понад ...

КОМЕНТАРІ