Справу

Справу "квартирного шахрая" з Одеси направлено до суду

06.08.13 21:16 0 990
Співробітниками відділу по боротьбі з економічними злочинами Іллічівського міськвідділу розкрита схема шахрайства з нерухомістю. Квартирний аферист «нагрів» покупців майже на мільйон гривень.

Кожен покупець нерухомості знає про випадки, коли квартира за термінових обставин продається нижче ринкової вартості. І багато хто сподівається, що саме йому пощастить знайти вигідний варіант і заощадити якусь суму грошей. На це й розраховують шахраї і користуються людською жадібністю.

Двадцятисемирічний житель Іллічівська у 2012 році обманним шляхом отримав у двох громадян оплату за придбання двох квартир, які перебувають під арештом і тому продаються за зниженою ціною.

Зловмисник діяв під прикриттям агентства нерухомості. Схема отримання грошей була відпрацьована до дрібниць. Маючи доступ до бази даних нерухомості, яка перебуває під арештом, громадянин пропонував потенційним покупцям укласти з ним договір, що доручає йому представляти інтереси покупця на торгах, які нібито мали бути наступного дня. Довіру клієнтів було простіше завоювати завдяки тому, що переговори та підписання договору відбувалися в приміщенні агентства нерухомості.

Потім шахрай знову зустрічався з потерпілими і показував їм ксерокопію протоколу торгів та ксерокопію квитанції про сплату на рахунок Управління юстиції суми, за яку була продана квартира. Природно, всі документи були фальшивими. Після цього громадянин у присутності директора агентства, брав у людей гроші, а їм віддавав ксерокопії квитанцій та розписки.

У першого потерпілого шахрай взяв 376 тисяч гривень за квартиру на вулиці Героїв Сталінграда, у другого 328 тисяч гривень за квартиру в провулку Хантадзе.

За умовами домовленості, покупці повинні були чекати 3-4 місяці, а потім арешт на квартири буде знятий, і можна буде оформляти право власності. Але ні квартир, ні грошей ошукані клієнти не дочекалися. Отримані кошти шахрай вклав у будівництво двох своїх котеджів, які мав намір продати з прибутком.

Але в результаті професійної діяльності співробітників відділу по боротьбі з економічними злочинами Іллічівського міськвідділу міліції злочинна діяльність шахрая була припинена.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 190 частини 4 Кримінального Кодексу України (шахрайство). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років. Шахраєві повідомлено про підозру у вчиненні злочину і справу з обвинувальним актом направлено в Іллічівський суд для розгляду.

Іллічівський МВ ГУМВС України в Одеській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ