Зловмисник з ножем кинувся на правоохоронців

Зловмисник з ножем кинувся на правоохоронців

07.08.13 08:40 0 856
Підозрюваний у грабежі чоловік кинувся на працівників Нікопольського міського відділу міліції з ножем, в результаті чого правоохоронці змушені були застосувати травматичну зброю.

26 липня до Нікопольського міського відділу міліції звернувся 34-річний чоловік. Він розповів, що відпочивав у кафе, де його побили та пограбували. Відомості за цим фактом було внесено до ЄРДР та розпочато кримінальне провадження.

Розслідування за даним фактом дало можливість вийти на слід підозрюваного, раніше неодноразово судимого за грабежі та зберігання наркотиків, 32-річного чоловіка, якого для проведення слідчих дій потрібно було доставити до відділу міліції.

Працівники сектору карного розшуку, троє оперуповноважених міліції, близько 10-ї години вечора прибули до місця, де ймовірно міг знаходитися підозрюваний. Побачивши його, правоохоронці наказали прослідувати за ними до відділу міліції. Чоловік почав опиратися, витягнув з кишені складений ніж та взявся ним розмахувати.

На законні вимоги працівників міліції припинити протиправні дії, останній не реагував, більше того, почав кидатися на них з ножем. Оперуповноваженим нічого не залишалося, як застосувати травматичний пістолет, з якого було зроблено 1 попереджувальний постріл та кілька пострілів по нападнику. Зловмисник зупинився, але навіть не думав здаватися правоохоронцям. Викинувши ніж у кущі, він почав тікати та забіг у найближчий приватний будинок, двері якого були відчинені. Міліціонери побігли за ним у дім, де затримали зловмисника, після чого доставили до Нікопольського МВ міліції. Одразу ж до відділу викликали бригаду «швидкої допомоги», яка доставила чоловіка до Нікопольської міської лікарні. У зловмисника діагностували непроникаючі поранення з травматичної зброї, його життю нічого не загрожує.

Слідчим відділом Нікопольського міського відділу міліції вирішується питання про внесення відомостей до ЄРДР з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 342 Кримінального кодексу України (опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві). Зловмиснику загрожує штраф до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років. Також зловмисник нестиме покарання за ч. 2 ст. 186 «Грабіж» КК України, за якою йому загрожує позбавлення волі строком від чотирьох до шести років.

ВЗГ ГУМВС України у Дніпропетровській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: У Львівській області за ...

КОМЕНТАРІ