За вимагання та одержання неправомірної вигоди затримано держслужбовців

За вимагання та одержання неправомірної вигоди затримано держслужбовців

07.08.13 08:10 0 799
На Дніпропетровщині трьох службовців Державного агентства рибного господарства України затримали правоохоронці під час одержання неправомірної вигоди у сумі 30 тис. гривень.

Прокуратурою Дніпропетровської області, УБОЗ ГУМВС України в Дніпропетровській області, спільно з УСБУ області, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України, затримано 3 службовців (зокрема з числа керівництва) Управління охорони використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства Державного агентства рибного господарства України в Дніпропетровській області.

Вказані особи протягом тривалого часу займалися вимаганням та отриманням неправомірної вигоди з фізичних та юридичних осіб, які здійснюють діяльність у сфері промислового вилову риби в акваторії річки Дніпро, Дніпродзержинського, Нікопольського водосховищ та на інших підконтрольних ділянках. Винагороду ділки вимагали за не перешкоджання у здійсненні ними господарської діяльності з промислового вилову риби та не притягнення їх до адміністративної відповідальності.

У ході проведення досудового розслідування задокументовано факт одержання неправомірної вигоди у сумі 30 000 грн. службовими особами вказаного державного контролюючого органу від директора приватного підприємства за сприяння у підприємницькій діяльності.

Проведеними заходами встановлено, що за злочинною схемою фігурантами щомісячно, шляхом вимагання, отримувалася матеріальна винагорода у сумі понад 200 000 грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводиться слідчим відділом слідчого управління прокуратури Дніпропетровської області, працівниками УБОЗ та УСБУ.

Досудове розслідування триває.

Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

ВЗГ ГУМВС України в Дніпропетровській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: УЄФА назвала претендентів ...

КОМЕНТАРІ