США закликають своїх громадян негайно залишити Ємен

США закликають своїх громадян негайно залишити Ємен

07.08.13 10:41 0 1058
Державний департамент США закликає всіх американських громадян негайно залишити Ємен через загрозу теракту. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Напередодні були закриті десятки посольств США в країнах Близького Сходу й Африки. Причиною цього стали перехоплені повідомлення лідера «Аль-Каїди» Аймана аз-Завагірі, повідомила речниця Держдепартаменту США Марі Гарф. Адресатом повідомлень про плановані атаки був його заступник у Ємені.

«Ця загроза виходить від підрозділу «Аль-Каїди» на Аравійському півострові, який є найбільш активною терористичною організацією в цьому регіоні. Більше за це я сказати не можу, щоб не оприлюднювати деталі розвідки про те, хто може стояти за цією загрозою», – сказала речниця Держдепартаменту США Марі Гарф.

Раніше неназвані чиновники в Ємені заявляли про здійснення рейду, ймовірно, американським безпілотником. За повідомленням, внаслідок цього нападу загинули четверо представників «Аль-Каїди» в східній провінції Маріб. За даними чиновників, щонайменше двоє з них, ймовірно, є провідними членами угруповання.

Фахівці називають отримані розвідкою дані «однією з найконкретніших загроз від часу терактів 11 вересня 2001 року».

США призупинили роботу близько 25 дипломатичних представництв у країнах Близького Сходу і Північної Африки. До такого ж кроку в тих же країнах вдалися Велика Британія, Франція, Німеччина і Норвегія.

Посольства і консульства будуть закриті щонайменше до кінця священного для мусульман місяця Рамадан, який завершується цього тижня.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Львівському ...

КОМЕНТАРІ