В Чернівецькій області убозівці "накрили" підпільний цех, де підробляли французьку горілку

В Чернівецькій області убозівці "накрили" підпільний цех, де підробляли французьку горілку

07.08.13 08:02 0 1014
Виробництво елітної горілки "Jelzin" буковинці налагодили в звичайному гаражі та продавали її через Інтернет під виглядом продукції з Duty Free.

Працівники управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС області затримали засновників та організаторів групи, яка займалась виробництвом та реалізацією контрафактної горілки на території Буковини. До складу групи входили мешканці Чернівецької області та громадяни Молдови.

Підприємці орендували двоповерховий гараж, де і облаштували виробничу лінію. Сировину для горілки, а саме спирт, завозили через налагоджені канали поза митним контролем із Європи. За 4 місяці своєї злочинної діяльності виробники контрафакту заробили понад 300 тисяч гривень.

Свою продукцію вони реалізовували за допомогою Інтернету, де розміщували оголошення про продаж горілки, яку можна придбати виключно у мережі магазинів безмитної торгівлі Duty Free.

Члени групи були затримані після збуту чергової партії товару. Під час обшуку у будинку одного з затриманих правоохоронці знайшли та вилучили 6 бочок ємністю 220 літрів із залишками спирту та 2 бочки ємністю 1000 літрів, які використовувалися для змішування готового контрафакту.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 229 (Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) та ч. 2 ст. 204 (незаконне виготовлення алкогольних напоїв, тютюнових виробів або інших підакцизних товарів, шляхом відкриття підпільних цехів або з використанням обладнання, що забезпечує масове виробництво таких товарів) Кримінального кодексу України.

Наразі ведеться слідство.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ