На Хмельниччині подільські аграрії  намолотили більше 1 млн. 150 тис. тонн зерна

На Хмельниччині подільські аграрії намолотили більше 1 млн. 150 тис. тонн зерна

07.08.13 08:15 0 917
Заступник голови облдержадміністрації Володимир Галищук взяв участь у всеукраїнській селекторній нараді, яка пройшла під головуванням заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Валерія Давиденко.

Нарада була присвячена стану проведення жнивної кампанії, ціновій ситуації на зерновому ринку та формування державних і регіональних ресурсів.За словами Валерія Давиденко, станом на 1 серпня аграрії південної частини України завершили збирання ранніх зернових культур. Загалом українські аграрії обмолотили 90% засіяних озимих площ. При цьому зібрано 28 млн. тонн зерна.

«Цього року нам вдалося забезпечити значно вищі темпи збиральної кампанії, порівняно з минулими роками. Зібрано 90% ранньої пшениці, 87% ячменю та 80% жита. Станом на 5 серпня середня врожайність зернових становить 30,3 ц/га, ячменю – 23,5 ц/га, пшениці – 34,5 ц/га», - зазначив Валерій Давиденко.

Що стосується аграрного фонду, то наразі надійшло 502 тис. тонн зерна. Затримок з розрахунками за зерно немає, вже сплачено 87% платежів. Прийом зерна триватиме до 30 вересня.

«Головним на є своєчасне завершення жнив та підготовка до початку посівної кампанії. Необхідно звернути особливу увагу на облік зібраного врожаю, на умови його зберігання на елеваторах,» - наголосив Валерій Давиденко.

По завершенні всеукраїнського селектору, Володимир Галищук провів нараду на обласному рівні. Спілкуючись з керівниками профільних районних управлінь Володимир Іванович поінформував про те, що ранні зернові культури в області обмолочено на площі близько 75% від загального обсягу , а валове виробництво зерна склало більше 1 млн. 150 тис. тонн. Середня урожайність складає 41 ц/га. Понад 90% площ обмолочено у господарствах Волочиського, Дунаєвецького та Новоушицького районів. Проте є і ті, що зволікають із проведенням жнив, це господарства Ізяславського, Теофіпольського та Шепетівського районів. Звертаючись до керівників даних районів, Володимир Галищук закликав пришвидшити збирання урожаю і приділити максимальної уваги даному процесу задля попередження валових втрат.

Поряд з тим, головуючий приділив також значну увагу заготівлі зерна в регіональні запаси, та зазначив, що про належне виконання даного завдання персональну відповідальність несе профільний заступник голови райдержадміністрації, адже дане питання є державної важливості.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ