Імпортери Хмельниччини цьогоріч поповнили бюджет майже на 600 мільйонів гривень

Імпортери Хмельниччини цьогоріч поповнили бюджет майже на 600 мільйонів гривень

07.08.13 08:10 0 992
У січні-липні поточного року підприємцями Поділля імпортовано товарів на суму 547 мільйонів доларів США. При цьому Хмельницькою митницею Міндоходів оформлено 9237 митних декларацій у режимі імпорту.

До державної скарбниці відтак забезпечено надходження податків та зборів у сумі 595,0 мільйона гривень, середньоденні надходження митних платежів склали 4,2 мільйона гривень.

Бюджетоформуючими товарами серед загального обсягу оподаткованого імпорту в області стали твели (тепловидільні елементи, що є конструктивними складовими ядерних реакторів), які забезпечили понад 14 відсотків митних надходжень. Також високий відсоток сплати митних надходжень забезпечили такі товари, як поліетилентерафталат та лінійний поліетилен в первинних формах, побутові холодильники, промислове обладнання, трактори та інші моторні транспортні засоби, сталь, зернозбиральні комбайни, зерносушарки та зерносховища.

Основним торгівельним партнером бізнесменів Поділля є Росія, з якої в область здебільшого постачаються твели, міндобрива, металопрокат, арматура сантехнічна тощо. Загальний обсяг російського імпорту на Хмельниччину цьогоріч склав 57 мільйонів доларів США.

Також значний обсяг товарів область імпортує з Польщі – лінійні поліетилени, запчастини до автомобілів, сільськогосподарське обладнання, моторні транспортні засоби для перевезення вантажів тощо, а також з Німеччини – зернозбиральні комбайни та запчастини до них, поліетилентерафталат, моторні транспортні засоби для перевезення вантажів, запчастини до автомобілів, котли для центрального опалення та інше.

У десятці найбільших імпортерів області чільні місця займають такі підприємства, як ТОВ «Сіріус Екстружен», ДП НАЕК «Енергоатом», ТОВ «Кернел-Трейд», ТОВ «Inter Cars Ukraine», ТОВ «Модуль-Україна», ПП «Коннект» та ТОВ «Карат».

«Примітно, що 8 з 10 найбільших платників податків краю мають власні виробничі потужності та імпортували товари для забезпечення своїх виробничих потреб. А це свідчить про наявний потенціал для подальшого розвитку виробничого сектору області», – відзначає виконуючий обов’язки начальника Хмельницької митниці Міндоходів Олексій Бочко.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: УЄФА назвала претендентів ...

КОМЕНТАРІ