У Львівській області сокальські свободівці провели вишкільний табір "Патріот–2013"

У Львівській області сокальські свободівці провели вишкільний табір "Патріот–2013"

07.08.13 08:21 0 963
З 2 по 4 серпня 2013 року поблизу села Двірці на Сокальщині відбувся спортивно-патріотичний вишкільний табір "Патріот–2013". Захід, який уже вшосте спільними зусиллями організовують Сокальська районна організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода" та молодіжна організація "Сокіл", вже став традиційним і щороку збирає все більше учасників.

Цьогоріч у вишколі взяли участь більше півсотні націоналістів. Зважаючи на те, що табір був не просто відпочинковий, а вишкільно-ідеологічний під час таборування було заборонено вживання будь-якого алкоголю, тютюну та ненормативної лексики. Духівником табору був о. Володимир Юськів, який привітав молодь і запевнив, що саме молодь – майбутнє України. Відкриття табору розпочалося спільною молитвою, підняттям державного та бандерівського стягів і виконанням національного славня.

Перший день перебування у таборі був присвячений навикам самозахисту, учасники долали смугу перешкод та виконували різноманітні фізичні вправи. Другий день також був насичений: відбулася теренова гра та навчальні стрільби. А ввечері учасники зібралися біля ватри. Свободівці співали повстанські, козацькі та народні пісні, а також знайомилися та спілкувалися з побратимами. Ті, хто під час перебування у таборі проявив себе найкраще, по його завершенню отримали грамоти, які урочисто вручав учасникам депутат Сокальської міської ради Юрій Товарянський.

"Вишкільний табір для молоді ми організовуємо цього літа вже вдруге, основними завданнями заходу, окрім оздоровлення та відпочинку, є патріотичне виховання молоді – формування у дітей національної свідомости, любови до свого народу, його історії, культурних та історичних цінностей. Окрім цього, проводячи такі табори, намагаємося залучати молодих людей до занять із фізичної культури та спорту – пропагуємо здоровий спосіб життя, формуємо навики з пішохідного туризму, мандрівництва, табірництва тощо", – повідомив очільник Сокальської районної організації ВО "Свобода" Ігор Петренко.

Член молодіжної організації "Сокіл" Богдан Федун додав, що молодь Сокальщини приїжджає на такі заходи, аби поєднати активний відпочинок та вшанування героїв, а також відчути дух побратимства.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Чернігівщині ...
Наступна новина: Сто віршів про Чернівці

КОМЕНТАРІ