Чернігівщина: Кожна людина, яка потребує допомоги обласної влади, має її отримати

Чернігівщина: Кожна людина, яка потребує допомоги обласної влади, має її отримати

07.08.13 08:11 0 1007
Підсумовуючи результати проведення телевізійного проекту „Діалог з країною” на прес-конференції 1 березня цього року, Президент України зазначив, що люди не просто чекають, а частіше вимагають змін на краще. Вони не розчарувались у реформах, але ж зміни потрібні не в якомусь віддаленому майбутньому, а в їх сьогоденні.

На Чернігівщині створена та діє ефективна система роботи зі зверненнями громадян, яка включає в себе і особисті прийоми громадян керівництвом облдержадміністрації, і роботу «гарячої» лінії, і можливість залишити електронне звернення.

Стан реагування на заяви та скарги жителів області знаходиться на постійному контролі керівництва обласної державної адміністрації.

Регулярно голова облдержадміністрації Володимир Хоменко спілкується з мешканцями краю на прийомах з особистих питань як в обласному центрі, так і в районах області, наголошуючи на тому, що кожна людина, яка потребує допомоги обласної влади, має її отримати.

6 серпня очільник області провів черговий прийом громадян з особистих питань в облдержадміністрації.

Світлана Гарбуз, яка 38 років працювала бібліотекарем, нині пише власні книжки. Її прохання стосувалося надання допомоги в закупівлі для бібліотек області виданих за власні кошти дитячих книг.

Голова облдержадміністрації пообіцяв вивчити питання та допомогти у його вирішенні.

Указом Президента України «Про заходи у зв'язку з відзначенням 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників та 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років» передбачено, що місцеві органи влади мають сприяти громадським організаціям у проведенні Всеукраїнської естафети пам'яті «Слава визволителям України». Розпорядженням голови облдержадміністрації затверджено відповідний план обласних заходів, який, крім іншого, визначає порядок проведення спільних з обласною організацією ветеранів України заходів у рамках естафети пам’яті.

Про підготовку до проведення обласного етапу Всеукраїнської естафети пам’яті «Слава визволителям України!» Володимиру Хоменку розповів голова обласної ради ветеранів України Анатолій Москаленко.

Як зазначив керівник області, облдержадміністрація всіляко сприятиме вирішенню організаційних питань підготовки та проведення естафети, завершення районного та обласного етапів якої планується провести у м. Чернігові, приурочивши до Дня міста 21 вересня.

Важливу у соціальному плані тему озвучила на прийомі багатодітна мати Олена Передерій. Ії, як і багатьох жителів с. Старий Білоус Чернігівського району, хвилює питання реконструкції приміщень школи під дитячий садок.

Голова обласної державної адміністрації повідомив, що сільській раді для виконання робіт з державного бюджету виділено 1,5 мільйони гривень, ще 500 тисяч – з місцевого. За словами керівника області, реконструкція закладу має розпочатися вже наступного місяця. Першу чергу планується здати до кінця поточного року.

Не менш гостре питання поставила Володимиру Хоменку ініціативна група від учасників будівництва будинку по вулиці Єськова 14-б за програмою «Доступне житло», адже 117-тиквартирний будинок, який почали зводити у 2011 році, досі недобудований.

Очільник області повідомив, що виконання обласних програм щодо будівництва доступного житла знаходиться під контролем облдержадміністрації. Він підкреслив: люди, які придбали житло у будинку по вулиці Єськова 14-б, вселяться у свої квартири до початку опалювального сезону цього року.

«По всіх об’єктах на виконання державних програмах придбання доступного житла жителями області ми закриємо питання. Мешканці Чернігівщини отримають свої квартири вчасно», - зазначив голова облдержадміністрації.

Про це повідомили у Чернігівській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: на ...
Наступна новина: Львівщина: на Дрогобиччині ...

КОМЕНТАРІ