У Рівненській області рятувальники проводять серед громадян інформаційно-роз’яснювальну роботу

У Рівненській області рятувальники проводять серед громадян інформаційно-роз’яснювальну роботу

07.08.13 08:21 0 962
У 2013 році в Рівненській області виникло понад 600 пожеж, внаслідок яких загинуло 25 громадян, із них одна дитина. Як стверджує статистика, переважна більшість загибелі (70%) припадає на сільську місцевість. Останній трагічний випадок стався 3 серпня у Володимирецькому районі. Через паління в ліжку у нетверезому стані загинув 71 – річний пенсіонер.

З метою навчання громадян, що проживають у сільській місцевості основних правил пожежної безпеки, а також недопущення загибелі краян 6 серпня рятувальники спільно працівниками соціальної сфери провели інформаційно-роз’яснувальну роботу у селі Біла Криниця Рівненському районі.

Посилену увагу учасники рейду звернули на так звану групу ризику – самотніх літніх людей, інвалідів, соціально незахищені родини. Людям роздали застерігаючи листівки, де докладно розповідається, як не допустити пожежі в оселі. Щоб ефективніше вплинути на свідомість громадян, рейдівці наводили конкретні приклади пожеж та їх наслідків, що трапилися на території області, а також за згодою власників здійснювали огляд помешкань з метою виявлення наявних порушень пожежної безпеки з подальшим наданням, як консультативної так і практичної допомоги населенню відносно упередження пожеж або інших надзвичайних подій.

Під час рейдової перевірки переважна більшість господарів дослухалася до порад рятувальників, оскільки безпека домівки для них тотожна з особистим добробутом. Громадяни дякували рятувальникам за допомогу, а також обіцяли дотримуватись відповідних правил безпеки.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: На Хмельниччині Василь ...

КОМЕНТАРІ