Рівненська область: мобільні оперативні групи ДСНС Рівненщини слідкують за безпекою під час жнив

Рівненська область: мобільні оперативні групи ДСНС Рівненщини слідкують за безпекою під час жнив

07.08.13 08:05 0 1029
На особовий склад пожежно-рятувальних підрозділів Рівненської області проводить спецоперацію "Урожай – 2013", що передбачає комплекс заходів протипожежного захисту нового врожаю й запобігання пожежам у місцях його зберігання.

Як зазначив заступник начальника ГУ ДСНС України у Рівненській області майор служби цивільного захисту Олег Панюк, - «В Головному управлінні утворено мобільні оперативні групи, за кожним районом області закріплено відповідальних співробітників, яких відряджено на місця до завершення жнив. Спеціальна техніка й весь особовий склад готовий до виконання поставлених завдань».

Слід додати, що до початку збирання врожаю було здійснено перевірку місць зберігання насіннєвого фонду, сільськогосподарської техніки й пально-мастильних матеріалів, а також перевірки хлібоприймальних підприємств та елеваторів. З особами, які задіяні у жнивній кампанії проведено інструктивні наради щодо належної організації жнив. З усіма працівниками, задіяними на збиранні зернових, проведено інструктажі з питань пожежної безпеки. Об'єкти сільгоспвиробництва забезпечено необхідною кількістю іскро- та вогнегасників, організовано виготовлення та придбання господарствами знаків пожежної безпеки, а також довгострокових конструкцій зовнішньої реклами та плакатів на протипожежну тематику. Здійснено перевірку стану протипожежного захисту зернозбиральної техніки, хлібних ланів, зернопереробних і зернозаготівельних підприємств, розташованих на території області. За результатами перевірок керівники агропідприємств, в яких були виявлені порушення, отримали приписи на усунення недоліків.

Більшість керівників сільгосппідприємств відповідально поставились до питань пожежної безпеки. Це підтверджують і результати чергового рейду, який співробітники ГУ ДСНС спільно з журналістами провели 6 серпня. У ході рейду в дослідному господарстві «Білокриницьке» Рівненського району хлібні поля в місцях прилягання їх до лісових масивів та автомобільних шляхів обкошені й оборані смугою не менше 4 м завширшки. Хлібні масиви розбиті на ділянки площею не більше 50 га. Між ділянками зроблені прокоси не менше 8 м завширшки, всередині прокосів проорана смуга не менше 4 м завширшки. Збиральна техніка регулярно перевіряється на щільність з'єднання вихлопної труби з патрубком випускного колектора та колектора з блоком двигуна. Трактори, комбайни та інші самохідні машини, які обладнані електричним пуском двигуна, забезпечені вимикачами для відключення акумулятора від споживача струму. Клеми акумулятора, стартера дистанційного електромагнітного пускача та генератора захищені від потрапляння на них струмопровідних предметів. На всіх перевірених полях встановлені таблички з попередженням про дотримання правил пожежної безпеки під час жнив.

Сподіваємося, що такі ж результати покажуть й інші рейди, які регулярно проводяться на полях Рівненської області.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: В Чернігівській області на ...

КОМЕНТАРІ