У США почався процес над військовим через убивство 13 людей

У США почався процес над військовим через убивство 13 людей

07.08.13 08:05 0 948
У США, у штаті Техас почався процес військового суду у справі офіцера, якого звинувачують у вбивстві 13 людей майже чотири роки тому. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як сказав членам журі присяжних військовий прокурор на початку слухання, Нідал Малік Гасан планував «убити якнайбільше військових, скільки вдасться».

42-річний Гасан, який сам веде свій захист, раніше заявляв, що намагатиметься довести: його вбивства американських військових були цілком виправдані, щоб відвернути ще більше число вбивств бойовиків ісламістського войовничого руху «Талібан» в Афганістані, з якими там воювали американці. Суддя ж заявляв, що не допустить такої лінії захисту.

Майор Нідал Малік Гасан до ув’язнення, фото військових СШАxМайор Нідал Малік Гасан до ув’язнення, фото військових США Майор Нідал Малік Гасан, військовий психіатр, 5 листопада 2009 року вчинив стрілянину на своїй військовій базі Форт-Гуд у штаті Техас, убивши 13 людей і поранивши 32 особи. Його звинуватили у 13 свідомих убивствах і 32 замахах на вбивство.

Гасан, громадянин США, народжений поблизу Вашингтона в родині палестинських біженців, служив в армії США з 1995 року й є мусульманином за вірою.

Перед стріляниною Нідал Малік Гасан, як повідомляють, регулярно спілкувався з радикальним ісламським проповідником Анваром аль-Авлакі.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: В Чернігівській області на ...

КОМЕНТАРІ