У Білорусі оштрафували правозахисників за листівки з фото засудженого опозиціонера

У Білорусі оштрафували правозахисників за листівки з фото засудженого опозиціонера

07.08.13 08:20 0 937
Суд у столиці Білорусі Мінську засудив до штрафів двох активістів із правозахисного центру «Весна» за роздавання листівок із фотографією ув’язненого лідера організації Олеся Беляцького, повідомляє кореспондент Радіо Свобода. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Тетяну Рав’яку і Володимира Лабковича визнали винними у «проведенні несанкціонованого пікету» і засудили до штрафів у 3 мільйони білоруських рублів (2 тисячі 700 гривень за офіційним курсом) кожного. Вони заявили, що оскаржать свої вироки.

Листівка, за яку оштрафували активістів Обох затримали вчора, коли вони роздавали в Мінську листівки з фотографією Беляцького і текстом із інформацією про суд над ним, що відбувся позаминулого року. Їх відпустили, склавши протоколи за порушення порядку проведення масових заходів, але через численні помилки в цих протоколах їх довелося переробляти.

На початку року в Білорусі вже пройшла хвиля штрафувань активістів за розповсюдження фотознімків, на яких вони тримають у рухах фото Беляцького.

Олесь Беляцький відбуває термін у 4 з половиною роки позбавлення волі, до якого його тоді засудили за звинуваченням у несплаті податків із коштів, які надходили на роботу його організації, на суму у близько 90 тисяч доларів. Правозахисник пояснював, що пожертви надходили на його приватні рахунки за кордоном, бо «Весна» не зареєстрована в Білорусі, де її реєстрацію скасували ще 2003 року, і не має своїх рахунків як організація. Правозахисник не визнає себе винним. Його прихильники, а також низка міжнародних правозахисних організацій назвали ув’язнення Беляцького політично мотивованим.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ