Гривня стабільна, і це об’єктивна реальність – Ерік Найман

Гривня стабільна, і це об’єктивна реальність – Ерік Найман

07.08.13 10:03 0 982
Курс гривні об’єктивно стабільний і йому нічого не загрожує – переконаний відомий експерт з фінансових питань Ерік Найман. Про це він сказав в ефірі телеканалу БТБ .

«Ситуація стабільна. Гривня стабільна і це об’єктивна реальність», - зазначив експерт і пояснив, що для підтримки курсу Національний банк не виходить з інтервенціями, не продає валюту з валютних резервів, при цьому торговий баланс України нейтральний, є прямі інвестиції - 3-4 млрд в рік, ще близько 7 млрд грн надходить щорічно від українців, які працюють за кордоном.

«Тобто ми отримуємо 10 млрд дол. в рік за цими статтями, а дефіцит торгового балансу – близько 8 млрд грн, об’єктивно у нас навіть йде приток валюти в країну, а отже і курс стабільний», - зазначив експерт.

Найман також вважає, що Нацбанк для підтримки курсу гривні не буде використовувати валютні резерви, а йтиме шляхом ухвалення нормативних документів, які будуть обмежувати спекулятивний попит на валюту і перекривати потоки спекулятивних грошей на ринок.

«Тому що розхитування курсу чи загрози девальвації виникають в Україні тільки через спекулятивні причини», - переконаний експерт.

Він також закликав громадян користуватися першоджерелами для отримання інформації про фінансовий ринок – насамперед веб-сайтами НБУ чи Держстату.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ