Прокуратура Волині протидіє корупції, застосовуючи усі надані законом повноваження

Прокуратура Волині протидіє корупції, застосовуючи усі надані законом повноваження

07.08.13 13:08 0 1003
Питання ефективності боротьби з корупцією, її організованими формами є одним із головних пріоритетів у здійсненні наглядової діяльності органів прокуратури Волинської області.

Упродовж першого півріччя 2013 року, органами прокуратури краю скеровано до суду 21 кримінальне провадження про злочини у сфері корупції та виявлено і попереджено діяльність злочинного угрупування з корумпованими зв’язками.

Зокрема, досудовим розслідуванням встановлено, що члени організованої злочинної групи, використовуючи для прикриття незаконної діяльності фіктивні підприємства, шляхом службового підроблення офіційних документів, вчинили розкрадання бюджетних коштів на загальну суму 420 тисяч гривень.

Крім того, до суду скеровано ряд актуальних і резонансних кримінальних проваджень.

Перед судом постали інспектор відділу нагляду і безпеки виховної колонії, який протиправно проносив засудженим психотропні речовини, начальник сектору державної служби по боротьбі з економічною злочинністю одного з районів області, котрий вимагав від громадян, що займаються незаконним обміном валюти хабарі за не притягнення їх до адміністративної відповідальності.

Суд визначить покарання і завідувачу сектору з особливо важливих справ одного з відділень податкової міліції Волинської області, який отримував хабарі від підприємців за непроведення перевірок податкового законодавства та за неперешкоджання у здійсненні ними підприємницької діяльності.

Окрім цього, слідчим відділом прокуратури області в поточному році скеровано до суду 2 кримінальних провадження щодо п’яти працівників митного поста "Луцьк" Ягодинської митниці, які вимагали та отримували хабарі від суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності та представників декларантів за безперешкодне митне оформлення товарів.

Загалом, до відповідальності у справах цієї категорії уже притягнуто 29 осіб, відшкодовано майже 700 тис. грн.

Спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері боротьби з корупцією упродовж півріччя складено та направлено до суду 50 протоколів про адміністративні корупційні правопорушення. До відповідальності у вигляді штрафів притягнуто 32 правопорушника.

Протидія корупції і надалі залишається пріоритетом у роботі усіх правоохоронних органів області.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Ужгородська міліція ...

КОМЕНТАРІ