Звернення Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області до керівників сільгосппідприємств, фермерів та власників приватних господарств

Звернення Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області до керівників сільгосппідприємств, фермерів та власників приватних господарств

07.08.13 13:09 0 953
У Хмельницькій області одним із пріоритетних напрямків роботи у літній пожежонебезпечний період є попередження пожеж, що виникають внаслідок спалювання стерні, соломи, післяжнивних залишків та сміття.

Окрім безпосередньої загрози людському здоров’ю, спалювання післяжнивних залишків, та сухої трави призводить до цілої низки небезпек. При спалюванні трави на присадибних ділянках або стерні на полях виникає загроза перекидання вогню на природні ділянки, що призводить до знищення диких рослин та тварин.

Останніми днями на території області почастішали випадки спалювання стерні сільськогосподарськими підприємствами, господарствами, що категорично заборонено. У більшості випадків такі спалювання проводяться неконтрольовано, що призводить до виникнення пожеж на хлібних масивах, лісах, лісопосадках, відключень повітряних ліній електропередач надвисокої напруги, що наносять значні матеріальні та екологічні збитки державі.

Окремо звертаємось до керівників сільгосппідприємств та організацій, фермерів та власників приватних господарств з проханням припинити спалювати стерню і використовувати сучасні методи її прибирання! Дотримуйтесь вимог правил пожежної безпеки під час зберігання зібраного врожаю. Адже незначне займання може спричинити виникнення масштабної пожежі, які призводять до значних матеріальних збитків, а іноді й людських жертв.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ужгородська міліція ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ