Хмельниччина: у Ярмолинецькому райвідділі міліції пройшов «День відкритих дверей»

Хмельниччина: у Ярмолинецькому райвідділі міліції пройшов «День відкритих дверей»

07.08.13 13:19 0 1046
Усі бажаючі мали можливість завітати до райвідділу та більше дізнатися про роботу міліції, ознайомитись з діяльністю різноманітних міліцейських підрозділів, службовими приміщеннями та матеріально-технічним забезпеченням.

Інтерес у гостей викликало спілкування з начальником райвідділу підполковником міліції Ігорем Лабанем, його заступником майором міліції Петром Карповим. «День відкритих дверей, — говорить Ігор Лабань, — служить одній головній меті: налагодити зв'язок із населенням, укріпити довіру людей до міліції. Ми показуємо, що міліція — це не закрита силова структура, вона працює лише для людей, щоб кожен житель нашого селища був захищеним. Ми хочемо бути ближчими до громадян, захищаючи їх конституційні права та свободи».

Першим, з чим ознайомились гості, була робота чергової частини. Начальник райвідділу представив гостям оперативного чергового майора міліції Сергія Мамчура, який розповів про роботу чергової частини, порядок реєстрації повідомлень і заяв про правопорушення та події, реагування на них. Присутніх цікавило як працюють камери відео-спостереження, які розміщенні у районному відділі. Оперативний черговий продемонстрував їх можливості.

Особливу увагу гостей райвідділу викликали умови проведення слідчих дій та умови утримання затриманих осіб. Гості змогли наочно переконатись про відсутність в райвідділі кімнат, в яких можливе знущання над громадянами, адже майже всі приміщення, де проводиться робота з громадянами, знаходяться під відеонаглядом, ведеться журнал відвідувачів, в якому кожний відвідувач записується і після виходу з райвідділу особисто ставить відмітку про відсутність чи наявність претензій до працівників Ярмолинецького РВ. І це все також проходить під наглядом відеокамер.

Начальник райвідділі розповів гостям, що кожен з нас, виходячи на вулицю, так чи інакше стає учасником дорожнього руху. Слід пам'ятати, що дорога — це зона підвищеної небезпеки, тому, керуючи транспортним засобом або переходячи дорогу в якості пішохода, треба бути вкрай уважним. У дворі райвідділу він продемонстрував транспортні засоби, які потрапили в дорожньо-транспортні пригоди. Хлопчиків та дівчаток вразив вигляд понівечених автомобілів та розповідь про наслідки аварій.

У службовому класі заступник начальника майор міліції Петро Карпов розповів старшокласникам та присутнім, коли наступає адміністративна відповідальність у разі скоєння неправомірних дій неповнолітніми, та яке покарання загрожує за той чи інший вид правопорушення. Він довів присутнім рішення селищної ради про обмеження перебування неповнолітніх осіб без супроводу батьків чи осіб, які їх замінюють у розважальних закладах (кафе, бари, інтернет-клуби) після 22-ї години та попередив учнів про неприпустимість вживання ними тютюнових виробів та алкогольних напоїв. Адже спиртне, навіть у малих дозах, має негативний вплив на підростаючий організм. Ще більшої шкоди завдає вживання наркотичних засобів. За їхнє збереження та вживання існує адміністративна та кримінальна відповідальність.

За словами працівників районного відділу подібні зустрічі мають велике значення в роботі з молоддю, адже вони не лише сприяють популяризації професії правоохоронця серед підростаючого покоління, а й мають профілактичну та пізнавальну функції.

Гості щиро дякували керівництву райвідділу за організацію даного заходу й наголосили, що такі «Дні відкритих дверей» доцільно проводити частіше, тоді й думка громадян щодо правоохоронців мінятиметься тільки на краще.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові стартувала ...
Наступна новина: В Закарпатській області в ...

КОМЕНТАРІ