Львівщина: Віктор Шемчук вручив загальноосвітнім навчальним закладам області шкільні автобуси

Львівщина: Віктор Шемчук вручив загальноосвітнім навчальним закладам області шкільні автобуси

07.08.13 13:15 0 1055
7 серпня, голова Львівської ОДА В.Шемчук вручив шкільні автобуси загальноосвітнім навчальним закладам області, придбані коштом державного бюджету.

«Ми плануємо завершити процес забезпечення школярів транспортними засобами до кінця цього року, аби програма «Шкільний автобус» була виконана у тих об’ємах, які передбачено. Кожна дитина для нас є важливою. Тому ми робитимемо все для того, аби автобуси, які перевозять школярів, були у справному стані та їх кількість була достатньою. Адже якісна освіта повинна бути доступна усім, не залежно від місця проживання та народження», – наголосив очільник області.

Варто зазначити, на Львівщині у сільських місцевостях 21 тисяча учнів та дошкільнят проживають за межею пішохідної доступності до навчальних закладів. У рамках реалізації державної соціальної цільової програми «Шкільний автобус», станом на 01.07.2013 року у Львівській області придбано 242 шкільних автобуси: 104 – за кошти державного бюджету, 26 – коштом Світового банку, 101 – місцевого бюджету (обласного, районних, міських), 11 – за спонсорські кошти. У 2012-2013 навчальному році перевезенням учнів та дітей дошкільного віку шкільними автобусами охоплено 86%.

У червні 2013 року із державного бюджету України виділено кошти для придбання 15 шкільних автобусів для Львівщини. Це дасть можливість збільшити частку учнів та дошкільнят, яких возитимуть до навчальних закладів ще на 6 %. Таким чином, у 2013-2014 навчальному році підвезення 92% учнів та дітей дошкільного віку до навчальних закладів забезпечать 257 шкільних автобусів.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Перелік питань, що ...
Наступна новина: На Тернопіллі міліціонери ...

КОМЕНТАРІ