В Рівному інформаційне повідомлення

В Рівному інформаційне повідомлення

07.08.13 13:05 0 1123
6 серпня 2013 р. під головуванням заступника міського голови Г.Кульчинської відбулось чергове засідання Міської координаційної ради з питань профілактики злочинності серед неповнолітніх та соціально-правового захисту дітей.

Заслухавши та обговоривши інформацію координатора Рівненського обласного відділення громадської організації "Твереза Україна" Сергія Одарченка щодо фактів порушення антиалкогольного законодавства суб'єктами підприємницької діяльності, зокрема щодо торгівлі так званими "харчовими продуктами" а фактично алкогольними виробами у тютюнових кіосках МППФ "Промсервіс" члени координаційної ради на пропозицію Галини Кульчинської одноголосно прийняли звернення до міського голови та депутатів міської ради з проханням не продовжувати дію договорів оренди земельних ділянок для розміщення кіосків з продажу тютюнових виробів у місті Рівному (текст звернення додається).

На засіданні також розглянуті подання Рівненського міського відділу УМВС України в Рівненській області про усунення причин та умов, що сприяли незаконну продажу алкогольних напоїв, пива та тютюнових виробів неповнолітнім, проаналізовано стан злочинності у дитячому середовищі, розглянуті звернення підприємців щодо встановлення режимів роботи закладів громадського харчування, тощо.

Міському голові м. Рівне

В.Хомку

Депутатам Рівненської міської ради

ЗВЕРНЕННЯ

міської координаційної ради з питань профілактики злочинності серед неповнолітніх та соціально-правового захисту дітей

Розглянувши на засіданні міської координаційної ради з питань профілактики злочинності серед неповнолітніх та соціально-правового захисту дітей інформацію координатора Рівненського обласного відділення громадської організації "Твереза Україна" щодо фактів порушення антиалкогольного законодавства суб'єктами підприємницької діяльності, зокрема щодо торгівлі алкогольними виробами у тютюнових кіосках МППФ "Промсервіс" а також подання Рівненського міського відділу УМВС України в Рівненській області про усунення причин та умов, що сприяли незаконну продажу алкогольних напоїв, пива та тютюнових виробів неповнолітнім:

1. Звертаємо Вашу увагу на те, що кіоски для торгівлі тютюновими виробами МППФ "Промсервіс" розташовані у громадських місцях, переважно на зупинках громадського транспорту та поруч із закладами охорони здоров'я і навчально-виховними закладами, тобто в місцях де куріння тютюнових виробів прямо заборонене ст. 13 Закону України "Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення".

2. Розміщення кіосків з продажу тютюнових виробів у громадських місцях вільний доступ до яких мають діти та підлітки суперечить вимогам статті 16 вищезгаданого закону, якою встановлено заборону на будь-яку рекламу і стимулювання продажу тютюнових виробів та інші заходи прямого та непрямого стимулювання продажу тютюнових виробів та вживання тютюну.

3. Земельні ділянки надаються МППФ "Промсервіс" для розміщення кіосків з торгівлі тютюновими виробами. Водночас зафіксовані факти продажу через мережу тютюнових кіосків інших виробів, в тому числі так званих "харчових продуктів", які містять алкоголь міцністю 35 градусів, що на нашу думку є суттєвим порушенням умов договору про оренду землі.

Виходячи з вище викладеного, з метою запобігання вживанню тютюнових та алкогольних виробів, зменшення їх шкідливого впливу на здоров'я мешканців міста, особливо дітей та підлітків, звертаємось до Вас з проханням не продовжувати термін дії договорів оренди земельних ділянок для розміщення кіосків з торгівлі тютюновими виробами з МППФ "Промсервіс" та іншими суб'єктами підприємницької діяльності а у разі виявлення порушень умов діючих договорів вживати заходів для припинення їх дії у встановленому законом порядку.

Голова міської координаційної ради з питань

профілактики злочинності серед неповнолітніх

та соціально-правового захисту дітей Г.Кульчинська

Про це повідомили у Рівненській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: У Львівській області кому ...

КОМЕНТАРІ