Заповнення книги обліку доходів «спрощенцями»

Заповнення книги обліку доходів «спрощенцями»

07.08.13 20:48 0 1069
Правові засади застосування строщеної системи оподаткування, обліку та звітності, а також справляння єдиного податку встановлено гл. І розд. ХІV Податкового кодексу.
Платники єдиного податку першої та другої груп, а також платники єдиного податку третьої та п’ятої груп, які не є платниками ПДВ, ведуть Книгу обліку доходів. У Книзі щоденно, за підсумками робочого дня, відображаються отримані доходи.
Платники єдиного податку третьої та п’ятої груп, які є платниками ПДВ, також ведуть Книгу обліку доходів і витрат.
Форми Книги обліку доходів та Книги обліку доходів і витрат затверджено наказом Міністерства фінансів України від 15.12.2011 № 1637.
Записи у зазначених книгах здійснюються за підсумками робочого дня, протягом якого отримано дохід. Зокрема, зазначаються кошти, що надійшли на поточний рахунок платника податку, та/або отримано готівкою, сума заборгованості, за якою минув строк позовної давності, фактично безоплатно отримано товари (роботи, послуги). Водночас, у Книзі обліку доходів і витрат зазначаються понесені витрати, зокрема, суми оплачених, придбаних товарів (робіт, послуг), виплаченої заробітної плати, на сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.
Дані таких книг використовуються фізичною особою-підприємцем для заповнення Податкової декларації.
Відповідні норми ведення обліку платниками єдиного податку визначені у ст.296 Податкового кодексу України.


Головне управління Міндоходів у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопільщині 173 ...

КОМЕНТАРІ