Закарпаття: «Захочуть повернути – повернемо, захочуть зарахувати на майбутнє - зарахуємо»

Закарпаття: «Захочуть повернути – повернемо, захочуть зарахувати на майбутнє - зарахуємо»

08.08.13 08:24 0 888
Сказав під час інтерв’ю одному з регіональних телеканалів Ігор Кріль начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб Головного управління Міндоходів у Закарпатській області. Йшлося про те, що громадяни, котрі вже сплатили податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки можуть зарахувати свої кошти для сплати в наступному році або повернути їх, звернувшись із заявою до територіального органу Міндоходів за місцем реєстрації. Після розгляду заяви, через двадцять днів з моменту її написання, кошти будуть перераховані на рахунок громадянина.

«Всього в Закарпатській області повідомлення-рішення про сплату податку на нерухомість отримали 3336 громадян. Після сплати ними своїх податкових зобов’язань з цього податку в місцеві бюджети мало надійти 2 млн. 400 тис. грн. Однак, через те, що зміни до закону вже давно обговорювались в засобах масової інформації, а граничний термін сплати податку 60 днів після отримання повідомлення-рішення (він закінчувався 1 вересня), то значної проплати громадянами податку не було. З нарахованого податку по всій області сплачено на близько 28 тис. грн.» – зауважив Ігор Кріль.

У зв’язку з тим, що вступив у дію Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу щодо об’єктів житлової нерухомості», починають діяти нові правила сплати цього податку та надання з нього пільг. Так, якщо ви власник квартири житлова площа якої становить до 120 кв. м. або ж будинку житловою площею не більше 250 кв. м., то податок на нерухомість не сплачується. Також, не сплачуватимуть податок власники квартири і будинку, якщо їхня сумарна житлова площа не перевищує 370 кв. м.

У випадку, коли площа житлової нерухомості більша від зазначених метрів, то податок сплачується лише за ті квадрати, які перевищують визначений розмір.

Ставки податку на нерухоме майно будуть диференційованими. Власники квартир житловою площею до 240 кв. м. або будинків до 500 кв. м. сплачуватимуть не більше 1% від мінімальної заробітної плати, якщо ж розмір зазначених квадратів більший, то ставка складатиме 2,7%. Такі ж умови для власників квартир та будинків, загальна житлова площа яких не перевищує 740 кв. м.

Платники можуть звірити наявну в територіальних органах Міндоходів інформацію про житлову площу об’єктів нерухомості до кінця 2013 року. Для цього їм необхідно звернутися в Центри обслуговування платників податків при податкових інспекціях з оригіналами документів про право власності. Відеоматеріали по темі /



Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 3-11 серпня на Волині ...
Наступна новина: Віталій Михайлішин вручив ...

КОМЕНТАРІ