Закарпаття: на Іршавщині міліціонери знайшли чоловіка, який майже добу знаходився у непритомному стані на полі

Закарпаття: на Іршавщині міліціонери знайшли чоловіка, який майже добу знаходився у непритомному стані на полі

08.08.13 08:19 0 894
До сільського голови села Лоза Іршавського району Івана Петенька звернулись стурбовані мешканці села. Люди повідомили про те, що вчора вранці з дому пішов 72-річний дідусь, і до цього часу місце його перебування невідоме.

Спершу селяни самотужки шукали дідуся, але їхні пошуки були марними. Після цього сільський голова звернувся за допомогою до в.о.начальника Іршавського районного відділу міліції підполковника Мирона Черничка.

На місце пригоди відразу виїхала слідчо-оперативна група Іршавського райвідділу міліції, до складу якої було залучено інспектора–кінолога Мукачівського кінологічного центру старшого лейтенанта міліції Семена Поцка зі службовою собакою «Діна» та молодшого інспектора–кінолога старшого сержанта міліції Михайла Турі зі службовою собакою «Фріц».

Правоохоронці встановили, що зниклий дідусь часто хворів і важко пересувався. Родичі та односельчани намагались самотужки його розшукати, оглянули все дворогосподарство, де той проживав, навколишні городи, але його ніде не було. Тож люди повідомили сільського голову Івана Петенька.

Інспектори-кінологи з собаками відразу пішли до помешкання дідуся, де все обшукали, та марно. Тоді перевірили навколишні земельні ділянки у радіусі 3 км. І це спрацювало: «Діна» відчула потрібний запах і привела правоохоронців до дідуся, який лежав у кукурудзяному полі без свідомості…

Слідчий старший лейтенант міліції Іван Роман, старший дільничний майор міліції Михайло Цогла, дільничний інспектор лейтенант міліції Іван Білогорка та оперуповноважений карного розшуку лейтенант міліції Олександр Попович негайно викликали в село карету швидкої допомоги. А доки їхали медики, правоохоронці надали потерпілому дідусеві першу медичну допомогу. «Швидка» ж доправила його до Іршавської районної лікарні. Нині стан його здоров′я задовільний.

Від імені сільської громади та родичів врятованого пенсіонера сільський голова Лози Іван Петенько висловлює подяку в.о.начальника Іршавського районного відділу міліції підполковнику Мирону Черничку, членам слідчо-оперативної групи та згаданим кінологам. Якби не правоохоронці, то безпомічний дідусь, знаходячись протягом доби у полі під пекучим сонцем, міг би померти.

Віта Горзов

Іршавський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ