3-11 серпня на Волині триває Велотур-2013 у рамках Міжнародного проекту «Серце для сиріт»

3-11 серпня на Волині триває Велотур-2013 у рамках Міжнародного проекту «Серце для сиріт»

08.08.13 08:24 0 817
3-11 серпня на Волині триває Велотур-2013 у рамках Міжнародного проекту «Серце для сиріт». Його організатор – Благодійний Фонд «Майбутнє - дітям України».

Як зазначив директор Фонду, метою проекту є привернення уваги суспільства до проблеми сирітства у нашій країні; сприяти у тому, аби сироти виховалися не в інтернатах, а у прийомних сім’ях.

Велотур розпочався 3 серпня у смт Ратне і мандрує дорогами міст Камінь-Каширський, Любешів, Маневичі, Луцьк, Володимир-Волинський, Любомль та с. Світязь (Шацький район).

Батьки разом із усиновленими дітьми таким чином намагаються знайти сиротам нові родини. Вони відвідують інтернати та прийомні сім’ї.

У кожному населеному пункті організовується круглий стіл за участю організаторів проекту та керівників профільних управлінь та відділів, концертні програми для дітей та батьків.

Зокрема, в облдержадміністрації у ході засідання круглого столу проаналізували питання захисту прав дитини. Участь в тематичному обговоренні взяли начальник служби у справах захисту дітей в області Алла Онищук, начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту ОДА Галина Карнаухова, начальник управління освіти і науки ОДА Олександр Хомич та заступник начальника департаменту соціального захисту ОДА Людмила Сірбіненко.

Фахівці констатували, що усі відповідальні служби працюють партнерами у цій роботі, а реалізація законних прав та інтересів дітей-сиріт постійно посилюється. Вони розповіли, що на Волині 85% дітей-сиріт або позбавлених батьківського піклування охоплено сімейними формами виховання; більше половини отримають соціальні виплати. Крім цього, цьогоріч з обласного бюджету для придбання путівок дітям-сиротам виділено 3 млн грн. Надає влада фінансову підтримку і громадським організаціям, які беруть активну участь у втіленні соціальних проектів. Волинь є однією з перших, яка прийняла регіональну програму із забезпечення дітей-сиріт соціальним житлом. Торік за рахунок власних коштів забезпечили власним помешканням 23 дитини-сироти. Усі ці добрі справи продовжуються і цьогоріч.

Фінал Велотуру-2013 відбудеться 11 серпня на озері Світязь Шацького району.

Прес-служба облдержадміністрації.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Закарпаття: «Захочуть ...

КОМЕНТАРІ