Хмельниччина: працівники Міндоходів Нетішина вивести з «тіні» нелегальні доходи

Хмельниччина: працівники Міндоходів Нетішина вивести з «тіні» нелегальні доходи

08.08.13 08:26 0 790
Під час перевірок проведених протягом цього року працівниками Нетішинського відділення Славутської ОДПІ виявлено виплату заробітної плати «в конвертах» десяти найманим робітникам.

Так, на одному із нетішинських підприємств сім робітників, офіційно перебуваючи у відпустці за власний рахунок, фактично виходили на роботу та отримували «конвертну» зарплату. Загальна сума виплаченої тіньової зарплати становила 23,5 тис. грн. За результатами проведеної перевірки порушникові донараховано 5,1 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб та штрафні санкції.

В іншому випадку, під час перевірки одного з підприємців, виявлено використання ним протягом тривалого часу найманої праці двох робітників без офіційного трудового оформлення. Працівникам було виплачено 21,7 тис. грн. тіньової заробітної плати. Внаслідок встановлених порушень підприємцю донараховано 5,3 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб та штрафні санкції.

«Працівники почали усвідомлювати чим для них загрожує нелегальна зайнятість, адже останнім часом самі почали скаржитись на своїх несумлінних роботодавців. Узаконені трудові відносини надають гарантії обом сторонам: роботодавець має захист у разі нанесення йому працівником матеріальних збитків, йому не загрожують адміністративні та господарчі штрафи, у разі настання непрацездатності працівник має право на матеріальне забезпечення»,- зазначив заступник начальника інспекції – начальник Нетішинського відділення Славутської ОДПІ Головного управління Міндоходів у Хмельницькій області Василь Кознюк.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ