На Тернопіллі громадяни, будьте обережними при використанні піротехнічних виробів

На Тернопіллі громадяни, будьте обережними при використанні піротехнічних виробів

08.08.13 08:42 0 803
Незабаром у Тернополі розпочнеться підготовка до Дня Незалежності України, який багато хто з нас не уявляє собі без салютів, феєрверків та різноманітних хлопавок, адже вони створюють особливий святковий настрій.

Як дорослі, так і діти, затамувавши подих, насолоджуються таким яскравим чудодійством в небі. Але щорічна статистика показує, що піротехнічні шоу приносять не тільки естетичне задоволення, але і фізичні та моральні страждання, у разі їх неправильного застосування. Купуючи піротехнічні іграшки, ми часто не замислюємося про небезпеку, яку несе необережне поводження з ними. Палаючі ракети залітають на балкони квартир, на дахи будівель, іноді розбивають вікна в будинках та спричиняють пожежу.

Незалежно від того, в якій країні виготовлено піротехніку, вона не може бути абсолютно безпечною. Тому, обов’язково треба навчитися правильно з нею поводитися. Всі неприємні, а часто і нещасні випадки, які трапляються через піротехнічні вироби – результат неправильного та необережного поводження з ними, порушення елементарних вимог безпеки або використання не за призначенням.

Щоб уникнути травмувань та неприємностей, Управління ДСНС України у Тернопільській області нагадує основні правила поведінки з піротехнічними виробами.

Заборонено:

- використовувати побутові піротехнічні вироби, які створюють ефекти на висоті або шумові ефекти, ближче 100 метрів від лікарень, церков, шкіл і житлових будинків;

- кидати приведені в дію побутові піротехнічні вироби під ноги перехожих, із вікон та балконів, запускати феєрверки з дахів будинків;

- користуватися побутовими піротехнічними виробами в нетверезому стані;

- носити піротехнічні вироби у кишенях;

- спалювати їх у багатті;

- розбирати вироби та піддавати їх механічним впливам;

- курити, використовуючи піротехніку;

- наближати піротехніку до обличчя;

- проводити запуск виробів при сильному вітрові, нахилятися над виробом під час запуску.

Управління ДСНС в області звертається до мешканців краю бути обережними при використанні піротехнічних виробів та дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині горять ...
Наступна новина: У Львівській області понад ...

КОМЕНТАРІ