Тернопіль: «Алею зірок» цього року доповнять Василь Бурма та Леся Романчук

Тернопіль: «Алею зірок» цього року доповнять Василь Бурма та Леся Романчук

08.08.13 08:52 0 808
Уже традиційним стало вшанування відомих митців Тернополя на «Алеї зірок», що на вул. Сагайдачного. Захід проводять щороку до Дня міста.

Наразі на алеї пошановані шестеро відомих у Тернополі людей: художник Іван Марчук, поет Борис Демків, художній керівник драмтеатру Михайло Форгель, поет-пісняр Степан Галябарда, археолог Ігор Герета, співак та композитор Анатолій Горчинський.

28 серпня о 15.30 відбудеться урочисте відкриття ще двох зірок – фотографу Василю Бурмі та письменниці Лесі Романчук.

Крім влади та тернополян на відкриття запросять і винуватців дійства, які представлять присутнім свої твори.

«Леся Романчук пише вірші та пісні. Тернополяни зможуть почути їх у виконанні авторки, - пояснює заступник начальника управління культури і мистецтв міськради Василь Кармазин. – Виставку світлин Василя Бурми бажаючі мали нагоду побачити напередодні, ще один такий захід буде організований після Дня міста».

Оскільки алея мистецька, пояснюють в управлінні культури і мистецтв, то пропозиції осіб на вшанування надходять не лише з управління, а й від громадських організацій, спілок митців та інших структур, причетних до мистецтва. Таким чином після затвердження пропозицій на виконкомі кожного року до Дня міста вул. Сагайдачного прикрашають нові зірки.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Прикарпатті ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ