Українська православна церква Київського патріярхату відзначила нагородами тернопільських свободівців

Українська православна церква Київського патріярхату відзначила нагородами тернопільських свободівців

08.08.13 10:05 0 940
6 серпня 2013 року владика Нестор – Архієпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький Української православної церкви Київського патріярхату, нагородив голову Тернопільської обласної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Володимира Стаюру пам'ятною медаллю на честь 1025-ліття Хрещення Київської Руси та очільника Тернопільської обласної молодіжної громадської організації "Сокіл" Ігора Бойчука – Благословенною грамотою.

Свободівці отримали нагороди з нагоди 1025-ліття Хрещення Київської Руси за доброчесне служіння, на славу і честь Пресвятої і Нероздільної Трійці – Отця, Сина і Святого Духа, та за зусилля, спрямовані на утвердження Єдиної Української православної церкви.

"Запровадження і утвердження християнства внесло новий виток у розвиток нашої мови, культури, звичаїв, а 1025-річчя цієї події ще раз підтверджує те, що Україна і українці по своїй суті є духовної нацією з своєю власною історією, яку, на превеликий жаль, зараз намагається переписати тимчасова антиукраїнська влада. Зараз суспільство виступає за створення Єдиної Української помісної церкви із центром у Києві. Недопустимо, щоби на 21 році Незалежности українці поклонялися Владіміру Ґундяєву у рясі від "Версаче". В Україні завжди існувала своя церква, тому навернення в російське православ‘я українці не потребують", – зазначив очільник Тернопільської "Свободи" Володимир Стаюра.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)

КОМЕНТАРІ